Pitäisikö Ubuntu nimetä uudelleen?

Pitäisikö Ubuntu nimetä uudelleen?

Ehdotus: Ubuntu Gnome, Ubuntu KDE, Ubuntu XFCE yms. Eikö kaikki ole Ubuntua? Nyt Ubuntuksi kutsutaan vain Ubuntua Gnome työpöytäympäristöllä. Manjarolla on looginen nimitys kaikille.

Vaikka aika monille Ubuntun ajoista Linuxiin tutustuneille Ubuntu-perheen työpöytäympäristöistä väännetyt nimitykset ovat tuttuja, toisekseen mutuilisin, että aika harvassa mahtavat olla tapaukset, joissa jakelun nimi/brändäys olisi ollut esteenä tai hidasteena uudemmille loppukäyttäjille tuotteen pariin eksymisessä saati löytämisessä.

Itse Ubuntullahan on työpöytäympäristö vaihtunut vuosikymmenittäin, aluksi GNOME 2, sitten Unityllä ja nyt GNOME 3:lla, ehkä 2030-luvulla taas jotain muuta. Realistisin mahdollisuus olisi kai Canonicalin edesajama uudelleenbrändäys, mutta sitten löytyy yhteisön kehittämiä, esim. Ubuntu MATE edustaa juurikin tätä ehdottomaasi nimeämistyyliä.

Imho, aika vahvat ja tunnetut nuo Kubuntut, Xubuntut ja Lubuntut ovat, antaa olla kuten tähän mennessä. Eli vaikka kaikki jakelut ja jakeluperheet periaatteessa ovat yhdestä puusta veistettyjä, kyllä jokaiselle jakelulle omat, yksilöllisemmät kuriositeetit sallittakoon.

1 tykkäys

Pohjimmiltaan ne ovat kaikki sama Ubuntu, mutta virallisesti niitä kutsutaan “mauiksi”, kuten Fedoralla on “spinit”

https://spins.fedoraproject.org/

Mauia tulee käytettyä. :smiley: Kaikki nuo Ubuntut ovat eri käyttöliittymällä, mutta samaa ne on. Niitä voi kukin kutsua miksi haluaa, mutta selvyyden vuoksi kun juttelee olisi hyvä pysyä vanhassa.