Pohdintaa avoimien ohjelmien osuuskunnasta

Ainakin minun tiedoissa Pohjois-Karjalasta puuttuu selkeä avoimien ohjelmien yritys tms joka voisi tarjota monenlaisia palveluita. Joten…

Osuuskunta olisi vaihtoehto luoda tänne itäiseen Suomeen LTSP-ylläpidosta lähtien monenlaista tarjontaa.

Osuuskunta voisi toimia sekä suorana palveluntarjoajana että yrityshautomona(?) ja osaamiskeskittymänä avoimiin ohjelmistoihin liittyen (muttei tiukasti rajoittuen).

Ajatuksia?

Olen aktiivisena mukana.

Ilmaistaan täälläkin mielenkiinto mukana oloon, vaikkakin eilen tuo keskustelu meni suurelta osin ohi.

Petrotek Oy koittaa ponnistaa vähä kerrassaan jonkin sortin avoimien ohjelmien yrityksenä täälläpäin. Pienestä vain on hieman työläämpää; melkein yksinään ponnistaa näkyväksi osaksi.

Tällä hetkellä yhtiö käyttää omassa toiminnassaan 95% avoimen lähdekoodin ohjelmia, sekä tarjoaa niitä ensisijaisena asiakkailleenkin ja koittaa levittää sanomaa vaihtoehtoisista tavoista.

Petrotek voisi toimia tarvittaessa laitetoimittajana, esim ltsp päätteissä, yms…

Tuen pyrkimystä ehdottomasti, jo vähän niin kuin virankin puolesta. (PoKatin säännöt 2 § 1 mom: “Yhdistyksen tarkoituksena on toimia automaattisen tietojenkäsittelyn parissa työskentelevien yksityisten henkilöiden ja oikeuskelpoisten yhteisöjen yhdyssiteenä Pohjois-Karjalan alueella ja tukea näiden yhteisiä pyrkimyksiä sekä edistää atk:n mahdollisimman tehokasta hyväksikäyttöä huomioonottaen taloudelliset ja inhimilliset näkökohdat.”) - Niin, ja voisihan tuo liittyä omaankin työllistymiseen…

Olli

Kannatettava ajatus.
Toiminnan taloudelliset edellytykset on aina kysymysmerkki, mutta lama ja ilmastonmuutos saattaa lisätä kiinnostusta vaihtoehtoisiin tapoihin hoitaa atk-asioita.Esim. Ltsp on monessa suhteessa erittäin fiksu tapa hoitaa asioita keskitetysti.
Jyrki

[quote=“Olli Räisänen, post:4, topic:604”]Tuen pyrkimystä ehdottomasti, jo vähän niin kuin virankin puolesta. (PoKatin säännöt 2 § 1 mom: “Yhdistyksen tarkoituksena on toimia automaattisen tietojenkäsittelyn parissa työskentelevien yksityisten henkilöiden ja oikeuskelpoisten yhteisöjen yhdyssiteenä Pohjois-Karjalan alueella ja tukea näiden yhteisiä pyrkimyksiä sekä edistää atk:n mahdollisimman tehokasta hyväksikäyttöä huomioonottaen taloudelliset ja inhimilliset näkökohdat.”) - Niin, ja voisihan tuo liittyä omaankin työllistymiseen…

Olli[/quote]

Kannattaa sitten oikeasti panostaa markkinointiin, se on busineksen onnistumisen kannalta tärkein asia. Liian tekniset jutut ovat pahasta :wink:


Eero

Jep, kannattaa muistaa että tänä (ja ensivuonna?) on paikallisella TE-keskuksella extrasti rahaa jaettavana, mutta tainnut olla pulaa järkevistä kohteista, minulla mielessä on juurikin että voisimme tarjota noita kohteita (ja työllistää itseämme)

Osuuskunta voisi toimia myös osaajakeskittymänä ja yrityshautomona? Tai ylipäätään olla asiaan (etäisestikin) liittyvien yritysten ja toimijoiden keskittymänä tai eräänlaisena yhteistoiminta-alustana kenties.

ja jälleen kerran asun aivan väärässä maakunnassa, muuten olisin mukana.