Projekti: Suomi sodassa peli

Eli olen toteuttamassa peliä ensisijaisesti Linux-käyttöjärjestelmälle ja haluaisin tietää teidän Linux:in käyttäjien mielipiteen siitä, mitä pelin tulisi sisältää ja olisiko sille pelaajia. Myös tarkentavat kysymykset ovat erittäin toivottuja.

Kuvaus pelistä

Suomi sodassa on ylhäältä päin kuvattu 2D räiskintäpeli, jossa pelaaja astuu suomalaisen sissin tai puna-armeijan sotamiehen saappaisiin.
Pelissä tulee olemaan yksinpeli, jossa pelaaja taistelee suomalaisten riveissä ensinnä talvisodassa ja myöhemmin jatkosodassa. Taistelut tuleva olemaan vaihtelevia ja pelissä pelaajan päätökset miten toimia tulevat vaikuttamaan pelin kulkuun. Pelaajan mukana kulkeva ryhmä tulee myöskin olemaan persoonallinen, eli jokainen sotilas on oma persoonansa ja kun sotilas kaatuu, niin hänen tilalleen ei ilmaannu uutta samanlaista. (Idean lähde: Valkyria Chronicles, PS3)

Moninpelissä pelaaja taistelee jatkosotaan sijoittuvalla taistelukentällä, josta aina välillä irtoaa uusia sivutaisteluita, jotka vaikuttavat suuresti koko taistelun kulkuun. Sivutaistelut tuovat myöskin suuresti vaihtelua, sillä niiden tyypit voivat vaihdella suureltikin: tuhoa kohde, puolusta kohdetta, valtaa alue, tiedustele jne.

Pelin hauskuus piilee siinä, että ei tarvitse osata suureltikaan taktikoida ja tässä kuljetaankin ihan perus 2D räiskintöjen jalanjäljissä. Peli kuitenkin sisältää strategisiakin ominaisuuksia, kuten tarvikehuollot (pelaajilta voi loppua ammukset kesken) ja pommitukset. Myös komennot, minne isketään ovat mahdollisia ”strategisilla hahmoluokilla”, kun taas ”toiminnalliset hahmoluokat” ovat kentällä toimivia. Näiden välistä löytyy myös muutamia semi-hahmoluokkia, joissa on yhdistelty kumpienkin ominaisuuksia.

Pelin tärkein tavoite on toimia ajantappona, sekä kaveriporukan kesken kilvoitteluun ja hauskanpitoon.


Projekti on siis vielä alkutekijöissään ja tällä hetkellä ollaan kokoamassa tiimiä projektin kehitykseen j, eli kaikki halukkaat voivat ottaa yhteyttä jesse.korhonen[at]edu.lao.fi . En vaadi mitään suuria taitoja ohjelmoinnissa, sillä yksi projektin keskeisistä tavoitteista on oppia uutta. Graafikot ja juonen kehityksestä kiinnostuneilta vaadin sitten jo hieman enemmän taitoa. Projekti tullaan toteuttamaan Open Sourcena, eli kaikki on kaikkien saatavilla.

Toivottavasti tämä avaa täällä keskustelua, sillä parhaiten miten tämä projekti etenee on palaute ja ideat.