[ratkennut] Xubuntu ei käynnisty - musta ruutu

Eli Päivitin ubuntun ensin 11.04:sta 11.10 -versioon ja kaikki meni hyvin. Unity ei miellyttänyt joten päätin vaihtaa xubuntuun asentamalla xubuntu-desktop:n. Seuraavalla bootilla tuli xubuntun logo ja valkoinen palkki heilumaan ruudulle hetkeksi jonka jälkeen ruutu meni mustaksi eikä mitään tapahdu. Ctrl+Alt+F1 -näppäinyhdistelmällä pääsen kyllä konsoliin ja sieltäkin kirjautumaan nätisti mutta kun ei ole ennen joutunut näiden graafisten ympäristöjen ongelmien kanssa pelehtimään niin nyt on sormi suussa.

Bootin aikana juuri ennen kuin xubuntu-logo katoaa ruudun alalaidassa on tekstiä joka kertoo ensin että verkkoyhteyksiä yritetään käynnistää, seuraavaksi että yhteyksiä yritetään vielä 60 sekunnin ajan ja sen jälkeen että jatketaan käynnistystä ilman verkkotoimintoja. Testasin live-cd:llä ja totesin että ainakin emolevyn verkkopiiri toimii oikein.

Jos menen konsoliin, tapan lightdm -prosessin ja kirjoitan startx, vaillinainen unity(?) käynnistyy. Vaillinainen siinä mielessä että ei tule kuin se yläpalkki eikä oikein voi tehdä yhtään mitään. Vastaavasti startxfce4 -komennolla saan xfce:n käyntiin, tosin aika karun näköisenä. Verkkoyhteydet eivät toimi joten vähintään siihen pitäisi nyt alkajaisiksi saada ratkaisu.

Toiselle koneelle tein tuon saman operaation paria päivää aikaisemmin ja kaikki meni hienosti joten ajattelin uskaltaa päivittää tuon enemmän käytösä olevan koneenkin mutta reisillehän se sitten meni.

Eli mitenkäs tässä nyt sitten kannattaisi edetä että saisi tuon graafisen ympäristön taas henkiin? Kone on 2-ydinprossulla, muistia 4 gigaa jne ja sama kone on toiminut 11.04:n gnomella (ei unity) moitteettomasti.

Kiitoksia paljon jo etukäteen…

edit:
Vika ilmeisesti korjautui. Pääsin ongelman jäljille tuon verkkovirheen avulla, tarkalla sanamuodolla googlaillen löysin seuraavanlaisen sivun aiheesta:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1859432