Redhat(kin) boikottiin(ko?) tai muuten syrjään

Pitääkö nyt kaikkien alkaa hyljeksimään ja halveksimaan sitt myös Redhatia, niinkuin sussua, kun se meni tekemään sopimuksia ‘ison pahan suden’ kanssa…?
http://www.linuxtoday.com/high_performance/2009021600735NWMSRH
Red Hat & Microsoft partner up!

meinaan niinkuin tasapuolisuuden ja periaatteen vuoksi…

Tuo linkittämäsi uutinen ei kerro kovin tarkkaan sopimuksen sisällöstä, mutta käsittääkseni Red Hat ei maksa tuossa mitään suojelurahoja Microsoftin patenteista, eikä muutenkaan toimi yhteisöä vastaan.

Eihän Novellikaan toiminut muita vastaan, kun teki omien tuotteidensa lisenssioinnista sopimuksen MS:n kanssa, jonka mukaan MS sai myydä Suse-lisenssejä omille asiakkailleen.

Samalla tavalla nyt Redhat teki partnerisopimuksen vain omasta puolestaan, kuin Novell aiemmin.
Kumpikaan kun ei voi tehdä sopimuksia muiden yritysten puolesta…

Mutt tietty voi olla, ett silloin haettiin asiasta vaan kaikki negatiiviset puolet esiin ja nyt kaikki yritetään selittää positiivisesti…
…vaikka Redhat antoikin pahalle pikkusormensa…

Niin se aika muuttuu …ja pitääkin muuttua. Silmaät kun alkaa aueta.

MS:hän on Novellin paras lisenssien jälleenmyyjä ja maksaa Novellille kohtuulisen monta sataa miljoona niistä.

Esimerkiksi tuolla OSNewsin artikkelissa on hieman selitetty, miten tuo Red Hatin sopimus eroaa Novellin tekemästä.

The key here is that unlike the deal between Novell and Microsoft, there is no patent covenant involved here. Also, technically this is not a joint agreement. Basically, what both companies have done is validated each other's operating systems for the virtualisation validation programs.

Suomeksi:
Toisin kuin Novellin ja Microsoftin tekemässä sopimuksessa, tämä sopimus ei koske patentteja. Lisäksi tämä ei teknisessä mielessä edes ole sopimus, vaan kumpikin yritys omalla tahollaan toteaa toisetensa käyttöjärjestelmät yhteensopiviksi kilpailijan järjestelmien kanssa.

Eikä Novellkaan maksa Microsoftille suojelurahoja, eikös raha virtaa pikemminkin toiseen suuntaan? Omasta mielestäni on vain hyvä että Microsoftin kanssa saadaan jotakin sovittua.

Turhan monella on käsitys Microsoftista juuri isona pahana sutena. Yritys se vain on, ja kyllä sen kanssa sopimuksia voi tehdä. Olisi hyvä vain välttää hyväksymästä Novellin sopimuksen kaltaista kieltä, kuten Red Hat on nyt tehnyt. Keskittyä teknisiin asioihin eikä hyväksyä epämääräistä kielenkäyttöä patenttien suhteen joista ei ole mitään näyttöä.

http://www.groklaw.net/