Resoluutio ongelma (Ubuntu)

Koen sellaista ongelmaa, että yleensä kun käynnistän jonkin kokonäyttö ohjelman, todennäköisimmin jokin peli, jonka resoluutio on tavallista pienempi niin suljettaessa ohjelmaa resoluutio ei muutu takaisin alkuperäiseen, vaan jää ohjelman resoluutioon.
Esim, näyttöni koko resoluutio on noin 1280x1024 ja ohjelman resoluutio 640x480. Suljen ohjelman ja resoluutio pysyy 640x480.

Ongelman saan korjattua kirjautumalla ulos ja takaisin sisään, mutta jos teen näin niin avoinna olleet ohjelmat ovat kiinni kuten esimerkiksi Empathy (pikaviesti ohjelma) ja on turhauttavaa taas 2345 kerran käynnistää kaikki samat ohjelmat uudestaan.

Voiko resoluutiota korjata ilman, että tarvitsee kirjautua käyttäjältä ulos tai voiko jostain asetuksista laittaa koneen säätävän resoluution automaattisesti tavalliseksi pienemmän resoluution ohjelman suljettua?

Voi ainakin korjata:
GNOME: System->Preferences->Display
KDE: System Settings->Display

Pera K. kertoikin sinulle jo oikean vastauksen, mutta voithan aina käynnistää X:n ja sen sovellutuksia automaattisesti.
Ohjelmat, jotka sotkevat (epämääräiset pelit, vaikkapa erityisesti Winellä höystettynä) resoluutiot, ovat toki
perin arveluttavia.

[quote=“Pera K., post:2, topic:937”]Voi ainakin korjata:
GNOME: System->Preferences->Display
KDE: System Settings->Display[/quote]
Löysin, mutta jäi vielä jotenkin epäselväksi. Mitä sieltä pitäisi muuttaa?

Olen yrittänyt muuttaa asetuksia ohjelman kautta, mutta ei toimi koska kyseinen ohjelma tai suoraan sanottuna peli pitää rekisteröidä jotta voi säätää resoluutiota (aika idioottimaista mielestäni). Vaikka voisinkin niin ohjelma todennäköisimmin lagaisi paljon enemmän ja sitä en halua.