Rolling distro esi-serverille?

Tarkoitus rakennuttaa omalle projektille aluksi paikallinen serveri (Ajax/Apache, MySQL, C-mokkuloita, Python), joka olisi sitten tarpeen tullen (muutama vuoden kuluttua) mahdollisuus laittaa host-taukseen (“pilveen”?). Oma ajatus olisi pysyä Derbia perheessä (vaikka ei varmaan tod. tarvetta), koska samaa softaa myös hajauttettuissa laiteissa).

Jotta ei tarvitsisi osallistua OS-päivitysrumbaan, testaus-serveri esi-mietinnässä Derbian “testing” pohjainen "Linux Mint Debian Edition (LMDE)"
http://www.linuxmint.com/blog/?p=1527 (joka hieman turhan uusi jakelu, mutta kiinnostava tämän hetkiselle Mint-kayttäjälle…

Onko kukaan kokeillut rollareita serverissä? Vai onko vain otettava lusikka käteen ja tehtävä sopivan LTE:n päälle?

Jos siirtää tulevaisuudessa host:aukseen, onko esi-jakelun valinnalla suurtakaan väliä (eli onko siirto kuitenkin aina oma siirto-projektinsa)?

Tekijä ehdottaa varmaan Fedora:a, joten siitäkin saa kommentoida…

Hiljaisuuden vallitessa :stuck_out_tongue: homma jatkuu Linux Mint LMDE:llä (100% Derbian, ilman Ubuntua), josta 64-bittinenkin tulossa (joulukuussa) aikatauluuni sopivasti …

Centos tai UBuntu LTS server.


Eero

Itselläni on ollut rolling relase distro desktop käytössä vuoden verran. Ainoa ongelma mikä on tullut vastaa ettei linux natiivi spotify client halunnut toimia liian uuden qt kirjaston kanssa.

Julkiseen serveriin en välttämättä laittais, koska uudessa softassa on myös jonkun verran ylläreitä (epävakaus, eri versiot ei toimi toisten kanssa yhteen, mahdolliset tietoturva aukot). Vähän niin kuin autojen kanssa ostat uuden niin et tiedä mitä vikoja siihen mahdollisesti voi tulla 5 vuoden sisään. Jos taas ostat vanhan auton (yli 5 vuotiaan) niin tiedät noin suunnilleen mitä siihen voi tulla. Vanhassa vara parempi.

Pienenä koti serverinä on melkein ihan se ja sama mitä siinä on, varsinkin jos sillä ei ole pääsyä internettiin.

[quote=“eero, post:3, topic:1166”]Centos tai UBuntu LTS server.


Eero[/quote]

(Kokeneen) Tekijän pyyntö oli (odottelin Fedora:pyyntöä) “Derbian, but please not Ubuntu if possible”.

LTS ei liene Rollari…