Sähläyksen seurauksena Ubuntun asennus tärkeiden tietojen päälle

Kone on joku vanha Asuksen läppäri johon oli eiliseen asti asennettu XP ja Ubuntu 10.10. Koska Ubuntun admin tunnus oli päässyt puolessa vuodessa unohtumaan, päätin forkata sen osion missä se Ubuntu oli jotta pääsin asentamaan uudemman version siitä. Asennuksessa tuli kuitenkin mutkia matkaan, joita en jaksa tässä selostella koska ne eivät aiheeseen varsinaisesti liity. Lopulta ongelmien jälkeen pääsin asentamaan sitä uudelleen, ensin 10.10 uudelleen asennus ja siitä päivitys uudempaan. Tässä välissä sitten kävi sellainen kämmi että luulin asentavani sitä sille osiolle jossa se aikaisemminkin oli, mutta se asentuikin koko helkkarin levylle vieden mennessään molemmat osiot ja etenkin toisella osiolla majailleessa XP:ssä olleet tiedostot. Koska kuitenkin Ubuntu vie levystä vain murto-osan, niin olenko aivan väärässä jos väitän että mahdollisuus siihen että niiden tärkeiden tiedostojen päälle ei välttämättä ole kirjoitetetu mitään on melko suuri ja ne siten voisi olla pelastettavissa?

Jos olettamani pitää paikkansa, niin millä Ubuntun ohjelmalla levyltä voisi niitä tiedostoja etsiä? Ohjeita otan kiitollisena vastaan, nimimerkki kertoo suuntaa antavasti ohjeissa tarvittavan tason.

[quote=“Myyntimies, post:1, topic:1292”]Kone on joku vanha Asuksen läppäri johon oli eiliseen asti asennettu XP ja Ubuntu 10.10. Koska Ubuntun admin tunnus oli päässyt puolessa vuodessa unohtumaan, päätin forkata sen osion missä se Ubuntu oli jotta pääsin asentamaan uudemman version siitä. Asennuksessa tuli kuitenkin mutkia matkaan, joita en jaksa tässä selostella koska ne eivät aiheeseen varsinaisesti liity. Lopulta ongelmien jälkeen pääsin asentamaan sitä uudelleen, ensin 10.10 uudelleen asennus ja siitä päivitys uudempaan. Tässä välissä sitten kävi sellainen kämmi että luulin asentavani sitä sille osiolle jossa se aikaisemminkin oli, mutta se asentuikin koko helkkarin levylle vieden mennessään molemmat osiot ja etenkin toisella osiolla majailleessa XP:ssä olleet tiedostot. Koska kuitenkin Ubuntu vie levystä vain murto-osan, niin olenko aivan väärässä jos väitän että mahdollisuus siihen että niiden tärkeiden tiedostojen päälle ei välttämättä ole kirjoitetetu mitään on melko suuri ja ne siten voisi olla pelastettavissa?

Jos olettamani pitää paikkansa, niin millä Ubuntun ohjelmalla levyltä voisi niitä tiedostoja etsiä? Ohjeita otan kiitollisena vastaan, nimimerkki kertoo suuntaa antavasti ohjeissa tarvittavan tason.[/quote]

heikossa hapessa on nyt sit datat. http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

älä vaan käytä konetta enää. boottaa livecd:ltä.


Eero

No tuollahan se onnistui. Kiitoksia.

emailiini saa lähettää kaljakorin ;D


Eero