Sanotteko Linux vai GNU/Linux?

Voi pojat, nyt kyllä alkaa vastauksissa kaaosta.

Itse sisällytän GNU-projektin saavutukset mukaan, mutta miten te teette?

Sanon “Linuksi”, kirjoitan “Linux”

1 tykkäys

Sanon “Linux”, ja kerron sitten (vaihtelevassa laajuudessa) GNU-projektin merkityksestä, GPL-lisenssin perusvapauksista, UNIX-kehittäjien hienosta ketterästä kehitystyylistä sekä nykyisten pilvipalveluiden aiheuttamista yksityisyysongelmista.

Mielestäni ilman GPL:n turvaamia neljää perusvapautta, mukaanlukien käyttämisen vapautta, koko puhe avoimen lähdekoodin hienoudesta samoin kuin myös puhe ketterän kehittämisen vallankumouksellisuudesta on pelkkä illuusio.

Mahdollisuuksien mukaan myös jaan FSF:n propagandavideoita. Niistä viimeisin on omasta mielestäni tosi hieno ja juuri sopivan korni samaan aikaan:
https://www.fsf.org/blogs/community/watch-fight-to-repair-demand-the-right-to-repair

1 tykkäys

Eipä ne jakelutkaan mainosta kovin näkyvästi GNU-osuutta, pois lukien KDE neon
jonka Grub-menussa lukee neon GNU/Linux

1 tykkäys

Puhun Linux-jakeluista. Näinollen ei tarvitse määritellä erikseen, onko kyseessä Linux:in ydin vai käyttöjärjestelmä, jonka ohjelmat perustuvat avoimeen lähdekoodiin.
Linux-jakelut voivat myös osin hyödyntää suljettua - ei vapaata - ohjelmistoa.

1 tykkäys

Linux tai lelux. Vaikka en GNU-projektin saavutuksia vähättelekään GNU:n tuputtaminen etenkin puhekieleen tuntuisi vähintään pakkomielteiseltä. Röllätessäni lontoonkielisille sivustoilla saatan heittää I’d just like to interject-saarnan sekaan.

1 tykkäys

Oho, ei tullutkaan kaaosta. Mahtavaa.

Se on käytännönläheisesti Linux. On aika yhdistää voimat. GNU on osa historiaa.