Serverin perustus projekti

Eli olen pystyttämässä Ubuntu Serveria seuraavilla ominaisuuksilla

Apache2 Web Server
MySQL database engine
HyperText Preprocessor (PHP) scripting language
other popular scripting languages such as Python and Perl

Serverin tarkoitus on toimia omana testi serverinä omille projekteilleni. Minulla on käytössäni adsl liittymä dynaamisella IP:llä, joka saattaa vaihdella, joten olen ajatellut pistää serveriin sähköpostipalvelin ominaisuudet. Sekä tehdä scriptin, joka tarkistaa ip osoitteen kerran vuorokaudessa ja lähettää tiedot sähköpostiini. Tämä sen takia, että tiedän mikä serverini IP. Eikä minun tarvitse mennä fyysisesti sitä paikanpäälle tarkistamaan joka kerta kun IP operaattorin DHCP palvelin päättää tökätä uuden ulkoisen IP serverilleni. Jos IP muuttuu enkä tiedä sitä en saa yhteyttä serveriini ulkomaailmasta menemättä paikanpäälle tarkistamaan IP:tä. Minulle riittää ihan hyvin se, että saan kerran vuorokaudessa tietooni serverini ulkoisen IP osoitteen.

En halua maksaa internetpalvelun tarjoajalle kiinteästä IP:stä, en halua ostaa palvelua jostakin webbihotellista, koska osa motivaatiotani perustaa serveri on oma rakentelun ja virittelyn halu.

Toteutus on vielä hakusessa, onko kenelläkään ideaa miten tämmöinen kannattaa toteuttaa?

Olen ajatellut sähköpostipalvelinta ja scriptiä, joka ajaa sopivat komennot ja pistää tiedot tekstitiedostoon ja lähettää tekstitiedoston gmail sähköpostiini kerran vuorokaudessa.

Ei siihen edes sähköpostipalvelinta tarvita. mail-komennolla onnistuu sähköpostin lähetys, mutta varmaankin sähköpostipalvelin (smtp) pitää määritellä (en muista mihin).

Parempana ratkaisuna suosittelisin kuitenkin dy.fi:tä. Sieltä saa maksutta ilmaiseksi osoitteen muotoa jotain.dy.fi, jonka saa päivittymään skriptillä automaattisesti.
http://www.dy.fi/

[quote=“Tomin, post:2, topic:1183”]Ei siihen edes sähköpostipalvelinta tarvita. mail-komennolla onnistuu sähköpostin lähetys, mutta varmaankin sähköpostipalvelin (smtp) pitää määritellä (en muista mihin).

Parempana ratkaisuna suosittelisin kuitenkin dy.fi:tä. Sieltä saa maksutta ilmaiseksi osoitteen muotoa jotain.dy.fi, jonka saa päivittymään skriptillä automaattisesti.
http://www.dy.fi/[/quote]

Kiitti! Täytyy tutustua tuohon ajattelinkin, että on olemassa helpompiakin ratkaisuja olla kadottamatta dynaamisessa IP:ssä olevaa serveriä. Vaikka kokemusteni mukaan Elisan adsl liittymän dynaamiset IP ei vaihdu kauhean usein jos ei sammuta ADSL purkkia. Haluan minimoida serverin kadottamisen riskit jos dynaaminen IP sattuukin vaihtumaan. Tämä voi tapahtua vaikkapa Elisan DHCP serverin kaatumisen ansiosta tms. Ei olisi ensimmäinen kerta kun vara DHCP serveri tökkää adsl purkille täysin eri IP:n.

Sen kyllä ymmärrän, että jos rupeaa pitämään isompaakin serveriä kannattaa rekisteröidä domain nimi ja ottaa kiinteä IP siihen en vielä ainakaan ryhdy.

Dy.fi on kyllä kätevä. Tuolla oli ubuntulle ohje siihen ip-osoitteen päivitykseen: http://wiki.ubuntu-fi.org/Dynaaminen_DNS. Samasta wikistä löytyy myös hyvä LAMP-serverin asennus ohje: http://wiki.ubuntu-fi.org/LAMP_Asennus

Mikäs DdynDNS:ssä on vikana - ilmainen 2 nimeen asti.

Ja tarvittaessa (jos sulla ei router:ssa palvelua) olemassa valmis linux-paketti (en ole kokeillut) , joka pitää osoitteen oikeassa.
http://www.dyndns.com/support/clients/

Itse olen käyttänyt kahdessa paikassa (router:n avulla, Buffalo ja Belkin) jo 3v ja omaan käyttöön toiminut kuin junan vessa.

dyndns.com ja ddclient ollut itsellä käytössä jo pitemmän aikaa noiden kotipalvelinten kanssa, ja hyvin on pelannut.