Skannerin asennuksesta

Hei. Olen äskettäin aloittanut Linuxin käytön (Xupuntu) ja nyt on ongelmana HP skannerin asennus kuvanlukijaksi.
En saa laitetta toimimaan joten voisiko joku neuvoa hieman.
Kuvanluku ohjelmana xsane joka ei tunnista skanneria
Tekstinkäsittelynä Open Office joka ei myöskään löydä skanneria.
Kiitoksia neuvoista jo etukäteen.

Sillä skannerilla on varmaan jokin mallinumero/kirjainyhdistelmä?

Kyllä. Se on hp skanjet 3670

Kehitysversiossa saattaa toimia: http://www.meier-geinitz.de/sane/genesys-backend/

genesys-ajurilla.


Eero

Hei. Kiitos tiedoista, löysin kyllä Sanen sivuilta kyseisen HP skannerin tietoa mutta en mistään sellaista kohtaa mitä voisin sen ladata koneelleni. en oikein vielä hallitse Linuksin kaikkia hienouksia.
Jelppaa vielä siinä asiassa.

[quote=“Mononen, post:5, topic:914”]Hei. Kiitos tiedoista, löysin kyllä Sanen sivuilta kyseisen HP skannerin tietoa mutta en mistään sellaista kohtaa mitä voisin sen ladata koneelleni. en oikein vielä hallitse Linuksin kaikkia hienouksia.
Jelppaa vielä siinä asiassa.[/quote]

En osaa kovin tarkkoja ohjeita antaa, lue asennusohjeet sivuilta. Omat laitteeni ovat sellaisia että toimivat stablella versiolla ja sen mukaan niitä ostan…


Eero

Vähän jo vanha keskustelu, mutta en malta olla kertomatta kuinka itse sain skannerin toimimaan. Tosin se oli Epson, mutta jospa niitä lääkkeitä voisi soveltaa.

Tässä kopiota siitä keskustelusivusta:
Nyt sekin skanneri sitten saatiin toimimaan keskusteluyhteisön avustuksella. Homma hoitui seuraavasti:

Tiedostoon: /etc/sane.d/epson.conf lähetetään lisäys: usb 0x0838 0x0838 kirjoittamalla se gedit koneen avulla suoraan viimeiseksi riviksi. Avataan siis pääte ja annetaan komento:

Koodia:

gksudo gedit /etc/sane.d/epson.conf

Kun avautuu tunnussanaikkuna, siihen vain syötetään käyttäjän tunnussana. Enterin jälkeen avautuu gedit niminen kirjoituskone ja sen tekstiä sivun verran. Se on tuo epson.conf tiedosto. Sinne vaan mennään loppuun ja tehdään uusi viimeinen rivi, johon kirjoitetaan tuo em. lisäys. Loppuun ei paineta enteriä vaan suljetaan ikkuna sulkuruksista. Tällöin tulee kysymys: talletetaanko muutos? Siihen vastataan: talleta.

Tämän jälkeen toimii ainakin kaksi erilaista skanneriohjelmaa: XSane ja Scanlite.

Näin onnellisesti päättyi tämä tarina. Hymyilee

Tuossa /etc/sane.d/epson.conf tietysti korvataan sen kyseisen skannerin configurointitiedostolla, mikä sitten lieneekin, näkyy olevan ainakin canon.conf ja canon360u.conf ja canon_pp.conf, ja numerosarja: usb 0x0838 0x0838 sitä laitetta vastaavalla sarjalla. Jostain netistä sen kaivoin sille Epsonillekin, ja näkyiköhän se lspci komennolla päätteessäkin, skannerin ollessa letkulla kiinni usb.ssä?

Minulla on skanneri Epson Ecotank tarvitsen neuvoa langattomaan skannaukseen, latasin ohjaimen epsonin sivuilta lataus kansioon. Mihin kansioon puran tiedot ja mitä pitää tehdä jotta saan skannaus onnistuisi? Tulostus toimii ja puhelimen kautta skanneri toimii.