Skanneriongelma - HP + Ubuntu 15.10

Skanneriongelma - HP + Ubuntu 15.10

Mulla on käytössä HP Color Laserjet CM1312MFP (multi function printer). PC:ssä on Ubuntu 15.10 ja HPLIP 3.15.7 softa asennettuna. Tulostin on liitetty tietokoneeseen USB kaapelilla.

Ongelma on seuraava: Tulostus toimii niinkuin pitääkin mutta skannaus ei. Kun yritän käynnistää skannauksen (X-sanella tai Ubuntun omalla Simple Scan kuvanlukijalla), skannaussoftat sanovat että kuvanluku ei onnistu. Sen jälkeen HP Device Manager kertoo että “Driver Plug-in Required”, kun tästä jatkaa next-valinnalla lataukseen Device Manager aloittaa Plug-In:in lataamisen ja pyytää hyväksymään HP:n käyttäjäehdot. Kun hyväksyn ja jatkan taas Next -valinnalla, näyttää siltä kuin lataaminen ja asennus jatkuisivat. Tässä vaiheessa lataus/asennus jumiuttavat koko prosessin vaikka kuinka kauan odottaisin. Asennusrutiini menee niin jumiin että niistä ei pääse eroon kuin tappamalla prosessit järjestelmän valvonnasta tai boottaamalla koko koneen. Huom. koko järjestelmä ei kaadu, vain tuo HP asennus jumii.

HP:n sivujen mukaan tämä yhdistelmä pitäisi kuitenkin toimia. Ubuntu 14.04 versiossa homma toimikin ihan OK, mutta en jaksaisi nyt enää asentaa koko systeemiä uudestaan.

Löytyisikö apua tai tietoa? Kiitos!

Ratkaisu löytyi Ubuntu.fi foorumin kautta.
Ongelma korjaantui kun asensin uuden HPLIP 3.16.2 version.
Hämäännyin liikaa siitä että HP:n sivuilla väitettiin että Ubuntun vakioversio ajurista pitäisi toimia.

1 tykkäys

Hyvä kun kerroit. Tässä vielä linkki tuohon keskusteluun jos jollain on samanlainen ongelma ja haluaa tuon Ubuntu-foorumin keskustelun lukea.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=50255

Skanneri ongelma on mullakin, muuten niin hyvä skanneri Epson V 370 photo, mutta kun ei tahdo ajuri mennä koneeseen, pyytää tälläistä "tiedoston ”iscan_2.30.2-2_i386deb” perästä puuttuu kohdetiedosto-operandi, ei harmaata aavistusta tästä. Epson V 370 ei asennu automaattisesti mun Linux Mint Cinnamoonini, vaikea tapaus.

Nou hätä, kaikki järjestyi ihan kokeilemalla moneen kertaan, vihdoin kolmannen purun jälkeen paketin asennus onnistui. Tuossa Mint 17 Cinnamon Qianassa on mukavia ominaisuuksia, esim. tiedoston siirrossa on valinta, jolla voidaan siirto tehdä mihin haluaa, myös alikansioihin. Ed.versiosta(uudemmassa)Mint 18 Sarah, ei löytynyt siirtoa, samoin Gmailin pikakuvaketta en saanut luotua työpöydälle. Kauanko Mint 17 Qianaa tuetaan?

Mint 17 = Ubuntu 14.04 LTS. Niiden tukiaika päättyy vasta huhtikuussa 2019.
https://www.linuxmint.com/rel_qiana_cinnamon_whatsnew.php
https://wiki.ubuntu.com/Releases