Sukujutut ohjelman toiminta Winessä (RATKAISTU)

Ainoa Windows ohjelma, jota tähän asti olen tarvinnut, on Sukujutut niminen sukututkimusohjelma. Ohjelman tekijän ohjeen http://www.sukujutut.fi/linux_info.asp mukaan sain sen asennettua Ubuntuun (9.04), joten tarvetta W:lle ei enää ole.

Ajattelin kokeilla ohjetta myös Fedorassa (10), vaikkakaan ohjeen tekijä ei lupaa toimivuutta kuin Ubuntussa. Kaikki muut toimet olen tehnyt ohjeen mukaan, mutta en millään onnistu scrrun.dll tiedoston kopioinnissa vaadittuun kansioon. Tästäkin huomaa, että tietotekniset perustaitoni ovat varsin vähäiset. Seuraavaa kuitenkin kokeilin:
Sovellukset->Wine->Wine File->shell->.wine->drive c->windows->system->system32. Kun pääsen tähän kansioon (system32), en onnistu millään konstilla kopioimaan scrrun.dll tiedostoa siihen (liitä vaihtoehtoa ei tule valittavaksi). Ubuntussa onnistuin jollakin konstilla (jota en ikävä kyllä enää muista) kirjoittamaan tuon rivin /home/jussi/.wine …
ja sain liitettyä po. tiedoston kansioon. Pitäisikö tässäkin tuo polku jotenkin onnistua kirjoittamaan jonnekin?

Kun Ubuntussa sain scrrun.dll tiedoston liitettyä system32 kansioon ja annoin konsolissa (päätteessä) tuon komennon, niin homma alkoi toimimaan.

Olisko jollakulla viitseliäisyyttä antaa huonotaitoiselle tietotekniikan perusteisiin liittyvää apua?

Oletan että käytät Gnomea. Koska sanoit tarvitsevasi perusohjeita, niin koitan neuvoa ilman päätteen käyttöä - vaikka olenkin sitä mieltä ettei siinäkään sinänsä ole mitään pelättävää.

Avaa työpöydältä Kotikansio. Valitse Näytä -> Näytä piilotiedostot. Valitse hiirellä tuo dll-tiedosto sieltä minne olet sen tallentanut ja sitten Muokkaa -> Kopioi. Annettu kohdehakemisto pitäisi löytyä kun aloittaa tuosta Kotikansion .wine-hakemistosta ja klikkailee eteenpäin. Siellä sitten Muokkaa -> Liitä.

Suuret kiitokset hyvistä neuvoista. Sain scrunn.dll tiedoston liitettyä ja komennon jälkeen Sukujutut toimii kuten pitääkin. Ilmeisesti tuo “näytä piilotiedostot” oli se, joka aika pitkälti ratkaisin homman.