Suomen suhtautumisesta OpenXML:ään päätetään maanantaina

Maanantaina tehdään päätös1 siitä, kannattaako Suomi Microsoftin Office OpenXML-tiedostoformaatin ISO-standardisointia nopeassa aikataulussa. Suomi voi myös äänestää koko standardihakemuksen hylkäämistä tai äänestää tyhjää. Suomella on yhtä paljon äänivaltaa kuin muillakin mailla.

Suomessa asiasta päättää Suomen standardisoimisliitto (sähköposti: sfs at sfs.fi). Olkaapa yhteydessä, jos haluatte vaikuttaa päätöksentekoon!

Vai onko OpenXML:n standardisoiminen sittenkin pienempi paha Linux-käyttäjien kannalta? Ehkä se (puutteistaan?) huolimatta mahdollistaisi kohtalaisen hyvän yhteensopivuuden…

Linkkejä:
http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=2258
http://www.noooxml.org/
http://www.markshuttleworth.com/archives/132

Näyttää siltä että sähköposteja ainakin luetaan:

[quote="“SFS:n vastaus sähköpostiini”"]Kiitos osoittamastanne mielenkiinnosta SFS:n standardisointityötä
kohtaan ja erityiskiitos asiaan paneutumisenne johdosta. Esittämänne
mielipide on rekisteröity ja se tullaan ottamaan huomioon päätettäessä
Suomen kannasta ISO/IEC DIS 29500 -äänestykseen.[/quote]

Höh :-[

Edit. Äänestys tarkemmin: http://www.effi.org/blog/2007-08-20-Ville-Oksanen.html

[quote=“Heikki, post:3, topic:41”]http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=9&news_id=200720094

Höh :-[[/quote]

Toisaalta tuo on ihan parempi asia, kuin se että oltaisiin kannatettu Microsoftin standardia. Milloin tästä sitten saadaan se lopullinen tulos?

Aika hämmentävää että Microsoft itse pääsee noinkin suoraan vaikuttamaan tuohon standardoimisprosessiin. Eikö näissä piireissä tunneta ollenkaan jääviyden käsitettä? Noh, hyvä ettei tosiaan asetettu suoraan OOXML:n pikaisen standardoinnin taakse.

Microsoftilla on paljon rahaa ja valtaa. Ohessa vielä joku aiheeseen liittyvä linkki http://www.effi.org/blog/2007-08-20-Ville-Oksanen.html


Eero

Suomi teki ‘nahkapäätöksen’. Mitenkähän käy ens maanantaina Genevessä, kun ISO päättää asiasta?
Onko joku jo ‘osannut’ laskea tulevan päätöksen?

Ruotsissahan Microsoft jäi kiinni äänten ostamisesta… Jotenkin tuommoinen pikahyväksyntä tuntuu sellaiselta poikkeusmenettelyltä että se pitäisi voida keskeyttää muutamallakin soraäänellä. Miksi tuollainen menettely on edes mahdollinen? Mitä oikeaa hyötyä siitä on?

no kyll kai Microsoftin kiireen ymmärtää kun toi julkinen valta + muut sen alaiset organisaatiot on alkanu valumaan pois ‘käsistä’ pikkuhiljaa, niinku viimeks esmex Saksassa parin osavaltion yliopistot otti käyttöönsä Susen ~560 000 koneeseen ja varmaankin siinä mukana esim OpenOfficen, etc…

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1216627