Tarvitsisin apua

Moikka!

Aloitin juuri Linuxin käytön (Ubuntu 8.10) ja onnistuin jo tunariomaan. Sain nimittäin ylä- sekä alapalkit katoamaan enkä saa niitä takaisin mitenkään. Voi olla että poistin niihin vaadittavan sovelluksen, joten jos joku tietäisi miten pääsen asentamaan sen uudelleen olisin erittäin kiitollinen!

Sekä Gnomen ylä- että alapaneelia ei periaatteessa pitäisi pystyä vahingossa poistamaan. “Poista paneeli” -valinta muuttuu nimittäin harmaaksi, mikäli jäljellä on vain yksi paneeli.

Gnomen paneelin sisältävän ohjelmiston (paketin) nimi on gnome-panel.

Jos et ole gnome-panel-pakettia vahingossa poistanut, niin Gnomen asetukset saattavat muuten vain olla sekaisin. Yksi - tosin melko radikaali - tapa korjata asia on nollata käyttäjäkohtaiset Gnome-asetukset. Tämä onnistuu poistamalla kotihakemistosi alta kaikki .gnome-alkuiset piilotiedostot tai -hakemistot.


Kirjautumisikkunan valikosta kohdasta Istunto löytyy Gnomen ohella luultavasti myös muita työpöytäympäristöjä, ikkunointiohjelmia ym, kuten esimerkiksi TWM tai Vikasieto.

Jonkin niistä valitsemalla ja kirjautumalla sisään pitäisi saada jokin paketinhallintaohjelma (esimerkiksi Synaptic) auki, jolla voisi tarkistaa, onko gnome-panel asennettuna.

Samaa reittiä saanee auki myös jonkin tiedostonhallintaohjelman (esimerkiksi Nautilus) tai vähintäänkin komentorivin (nimeltään ehkä Pääte tai Terminal), joiden avulla voi nollata Gnomen asetukset. Komentorivillä oikea komento on