Tempaus: Uudelleenohjaussivuja wikiin

Moi!

Tuli tuolla irkissä idea botista joka hakisi linux.fi:stä hakusanoilla sivujen ensimmäiset kappaleet pyydettäessä, esim. hakusanalla deb saisi deb-sivulla olevan kuvauksen siitä, mitä deb tarkoittaa. Tällaisella botilla olisi näppärä ohjata aloittelijoita katsomaan lisätietoja jutuista wikistä, missä tieto on jo olemassa.

15:14 < rhkfin> Toi eka kappale tuntuis toimivan kivasti, kunnon teksteissä eka kappale on tiivistelmä. Esim. deb ja suse, ubuntu antaa hyvät. 15:15 < rhkfin> sorsa antaa vaan hakutuloksia, samoin source. Paketointi antaa ubuntu livecd:n mukauttamisesta. 15:16 < heikki> saa korjata :) 15:16 < rhkfin> sudo antaa hyvää, samoin dvd, mp3. Äänikortti taas vähän nihkeetä. 15:16 < rhkfin> heikki: miten noita korjaamaan eli miten lisään lähdekoodi-sivulle 'tagin' jotta hakusanalla source antais suoraan sen? 15:16 < rhkfin> foss ei anna mitään 15:16 < heikki> uudelleenohjaus 15:16 < heikki> sivulle source #ohjaus [[Lähdekoodi]] 15:17 < rhkfin> ahaa.. okei.. Ja onko järkevää/ok tehdä tommosia 'tyhjiä sivuja' missä on pelkko ohjaus? 15:17 < heikki> kyllä yleisille käsitteille 15:17 < rhkfin> ok

Eli niinpä kannustankin ihmisiä lisäilemään näitä uudelleenohjauksia!

Loin floss-sivulle ohjauksen (eli sisällöksi pelkästään #ohjaus [[Vapaa_ohjelmisto]])
Homma on nopeaa ja hyödyllistä: nyt haettaessa floss-hakusanalla tuolla wikissä saa vastaukseksi suoraan tuon vapaa_ohjelmisto -sivun eikä jotain random-hakutuloksia.

Kuinka monta uudelleenohjausta sinä teit tänään?!

Väsäsin nämä näin alkuun:
foss
floss
cli
kuvankäsittely
raw
yhteisö

r

Loistavaa tennistä! Uudelleenohjauksia on tosiaan syytä kirjoitella, jotta olemassaoleva materiaali löytyy paremmin. Kiva, että tuota tietoa pystytään nyt tarjoamaan aloittelijoille(kin) uudella tavalla!

Katsotaan nyt saavatko nuo gurut sen botin kirjoiteltua mutta kuitennii, ei työ hukkaan mene :slight_smile:

r

Jonkinlainen Supybotille tehty skripti on valmis ja käytössä. Skripti löytyy tietysti vapaan lisenssin alaisena täältä: https://code.launchpad.net/~heikki-mantysaari/+junk/linuxfi-supybot-plugin

Tällä hetkellä skripti on käytössä vain Freenodessa mm. kanavalla #ubuntu-fi:

[QUOTE]
< kysyjä > @Linuxfi md5
< Fibubot> Md5sum laskee sille annetusta tiedostosta tai muusta syötteestä 128-bittisen MD5-tarkistussumman. Vertaamalla kahtena eri aikana laskettuja
tarkistussummia voidaan päätellä, onko tiedosto muuttunut esimerkiksi ftp-siirron aikana. Jos tiedoston sisältö on hiukankaan muuttunut, muuttuu sen
tarkistussumma täysin toiseksi. Kahta erilaista – http://linux.fi/wiki/Md5
[/QUOTE]

[quote=“Heikki, post:4, topic:387”]Jonkinlainen Supybotille tehty skripti on valmis ja käytössä. Skripti löytyy tietysti vapaan lisenssin alaisena täältä: https://code.launchpad.net/~heikki-mantysaari/+junk/linuxfi-supybot-plugin[/quote]Milenkiinnosta lueskelin koodia ja tässä olisi muutama kysymys/ehdotus:

  • Käyttäjän syöte kannattaisi tarkistaa tarkemmin. Nyt näyttisi, että tekstin seasta napataan vain komento ja se liitetään suoraan urliin.

  • Urlille ei tehdä muuta kuin konvertoidaan +:t %2B:si. Mitä jos urliin tulee muita ei-sopivia merkkejä? Kannattaisi tuo urli ajaa urllibistä löytyvällä urlencode -funktion läpi.

  • Miksi artikkeli luetaan muuttujaan ennen kuin tarkistetaan palauttiko palvelin 404?data=article.read() if article.status == 404: return "Linux.fi:tä ei löydy 0_o" Kannattaa käsitellä myös muita statuksia kuin 404.

  • Poikkeuksia kannattaa käsitellä tarkemmin, nyt minkä tahansa virheen sattuessa sivun noutamisessa sanotaan vain “Omituinen virhe”. Esimerkiksi tuossa 404-virheessä poikkeuksen heittäminen olisi suotavampaa kuin funktion palauttaminen.

  • Funktion GetPage lopussa oleva pass… miksi se on siellä?

  • Plugini on luokkana (tosin Supybot taitaa vaatia sen), mutta oliohjelmoinnin ominaisuuksia ei käytetä hyödyksi kuin luokan periyttämisessä.

  • Koodista kannattaisi tehdä Pythonin tyylioppaan mukaista.

Nämä tulivat nopeasti vilkaistuna mieleen, kaikki kommentit eivät siis välttämättä pidä paikkaansa. :stuck_out_tongue:

12:19 [msg(Fibubot)] @Linuxfi lällällää
12:19 [Fibubot(n=supybot@bb-81-175-159-78.dsl.phnet.fi)] Haettua sivua ei lĂśydy –
http://linux.fi/wiki/Lällällää

12:19 [msg(Fibubot)] @Linuxfi tähti#
12:19 [Fibubot(n=supybot@bb-81-175-159-78.dsl.phnet.fi)] Omituinen virhe –
http://linux.fi/wiki/Tähti#

12:20 [msg(Fibubot)] @Linuxfi !"#¤
12:20 [Fibubot(n=supybot@bb-81-175-159-78.dsl.phnet.fi)] Omituinen virhe –
http://linux.fi/wiki/!"#¤

12:21 [msg(Fibubot)] @Linuxfi +
12:21 [Fibubot(n=supybot@bb-81-175-159-78.dsl.phnet.fi)] Haettua sivua ei löydy –
http://linux.fi/wiki/+

r

[quote=“trilog, post:5, topic:387”][/quote]
Hyviä kommentteja, kiitoksia. Python ei ole minulle kovin tuttua mikä selittää muutamat kohdat, pari muuta kohtaa taas selittyy laiskuudella/huolimattomuudella.

Näin se vapaa koodi toimii! :slight_smile: Parannellaan lähiaikoina…