Terratec Cinergy PCI HD-digiboxi kortti Untuntu 14.04

Heipä hei ! Ongelmani on etten saa tuota “mantis”-pohjaista digikorttia toimimaan Ubuntun versiossa 14.04.
lspci-käsky kertoo että koneessa on Mantis-ajuri ja laite, mutta dvb-ohjelmat ei löydä kanavia.

Kun koitan asentaa S2 - liplianin, niin antaa virheilmoitukseksi :

tommi@j1pp0k1pp0:~/Documents/s2-liplianin$ sudo make
make -C /home/tommi/Documents/s2-liplianin/v4l
make[1]: Entering directory /home/tommi/Documents/s2-liplianin/v4l' Updating/Creating .config Preparing to compile for kernel version 3.3.0 File not found: /lib/modules/3.3.0-32-generic/build/.config at ./scripts/make_kconfig.pl line 32, <IN> line 4. make[1]: *** No rule to make target.myconfig’, needed by config-compat.h'. Stop. make[1]: Leaving directory/home/tommi/Documents/s2-liplianin/v4l’
make: *** [all] Error 2

Osaako joku auttaa miten saisin digiboxin toimimaan ?

~Tombie75~

Onhan laiteohjelmisto (firmware) latautunut? Tarkistus onnistuu komentamalla:

Tulosteesta pitäisi löytyä ilmoituksia “found a kortin nimi in warm state”. Jos siellä lukee tuon sijaan cold state, niin sitten luultavasti firmware-tiedosto puuttuu, mutta sen saa todennäköisesti paketista linux-firmware-nonfree, jossa on mm. monia DVB-laitteiden firmware-tiedostoja. Sen voi asentaa vaikka komentamalla:

Tuota pakettia ei asenneta oletuksena, koska sen sisältämät tiedostot ovat epävapaita.

Mahtavaa !! Alko toimii tolla firmware asennus käskyllä (sudo apt-get install linux-firmware-nonfree) :slight_smile: Oot aika taikuri näis jutuis, kiitos todellakin paljon 8)

Kokeilin Kaffeinella niin alko buutin jälkeen heti virittää kanavia.

Enää puuttuu vaan äänet :wink: Se mun varmaan pitäs ite keksiä, mut voitko viel avittaa siinäkin ::slight_smile:

Eipä hätiä mitiä sittenkään :slight_smile: Asensin Me TV ja sillä toimii äänetkin :slight_smile: Kiitos paljon avusta :slight_smile:

~Tombie75~

Ole hyvä. Tuo firmwaren puuttuminen nyt on aika yleinen juttu, kun ekan kerran yrittää käyttää noita digivirittimiä. Tosiaan tuon paketin asentamisen jälkeen pitää käynnistää uudestaan, koska kyseessä on koneen sisäinen kortti, mutta USB-virittimillä riittäisi kytkeä se uudestaan kiinni. Ja asennuksen olisi voinut tehdä vaikka sovellusvalikoiman kautta, mutta kun nyt päätteen makuun päästiin, niin asennus oli helpointa sillä neuvoa.

Asensin koneelleni Ubuntu 14.04.01 x64 - version. Digiboxi toimii nyt Kaffeiinessä out of the box =) Joten se siitä. Eikä enää pätki kuvakaan eikä ääni “nitkahtele ja särähtele” niinku Linux Mint 17 x64-versiossa …