Thinkpad X201 + Intel 7260hmw 7260 AC wifi

Elikkäs tarkoitus olisi tuunata konevanhusta mikäli vain mahdollista…

Onko teillä kenelläkään kokemusta ac tyypin wlanin asentamisesta vanhempaan Thinkpadiin? Kävisiköhän esim. tällainen?

Sen verran olen asian tiimoilta penkonut, että Thinkpadeissa on biosissa wlan moduulin tarkistava toiminto, tarkistaa sen siis whitelistia vastaan. Jos vääränlainen wlan moduuli, kone ei käynnisty. Menisi siis ilmeisemmin biosin viilauksen puuolelle mikä aina riskaabelia + en tiedä onnistukuo silläkään X201 mallissa. Toinen (poissuljettu) vaihtoehto lienee muokata kortin/moduulin PCI-Id:tä vastaamaan valkoisella listalla olevaa, mutta koska linux lataa käytettävät ajurit tuon id:n mukaan, on tuo ratkaisu poissuljettu vaihtoehto. :slight_smile: Noista vaihtoehdoista juttua mm. täällä.

Joka tapauksessa, mikälil täällä löytyy joku joka on moiseen hommaan ryhtynyt ja siitä kunnialla selvinnyt, vaikka mallikin olisi hieman eri, niin lukisin siitä mielelläni lisää. :slight_smile: Erittäin todennäköistähän on, että tuota ei saa toimimaan lainkaan ja ei kannata edes yrittää… Mutta mitäpä sitä ei kävisi mielessä edes teoreettisella tasolla kokeilla näin syyssateiden lähestyessä ja osin jo vallitessa. :smiley: Toki ajankohtainen siksikin, että viimein tuli kytkettyä kuituyhteys taloon, ac moduulia käyttävä windows kone (ei, en voi asenta siihen linuxia, kyseessä opiston kone), sekä ac luokan wlanin omaava kännykkä pääsevät 110Mbps nopeuteen, thinkpadini jää 50-70Mbps tuloksiin, joten sopiva ärsyke kokeilla säätää. :smiley:

Minulla ei ole kokemusta tuosta, mutta ehkäpä osaan ohjata oikeaan suuntaan. Nimittäin Redditissä on ThinkPad-harrastelijoilla oma englanninkielinen keskustelualue, josta saattaisi löytyä neuvoja. Siellä on myös näitä FrankenPadien rakentajia, jotka tekevät omia mittaviakin virityksiä ThinkPadeihin.
https://www.reddit.com/r/thinkpad

Olisi näin ThinkPadin käyttäjänä mielenkiintoista myöskin kuulla lisää tuosta, joten kerro toki myöhemmin miten projekti onnistui, varsinkin jos pääset tekemään hienoja viritelmiä. :wink:

Vaihdoin joskus johonkin vanhempaan ThinkPadiini wlan-kortin. Kiintoisa mutka matkassa oli BIOSissa oleva whitelist valmistajan hyväksymille laitteille, jonka disabloimiseksi piti tehdä joku temppu. En muista tarkemmin, mutta ThinkWikissähän siihen oli hyvät ohjeet.

Kiitos vastauksista. Tässä on nyt nuo opiskelut vieneet aikaa kuitenkin siinä määrin, ettei tässä ole edistystä tapahtunut. :slight_smile: ThinkWikissä hieman arveluttaa, että mitkä mallit lopulta ovat niitä joissa kikka ei toimi, siellä kuitenkin listattu muutama ja lisäksi todettu että varmaan ei muissakaan. Täytyisi ehkä löytää joku esimerkkitapaus tästä mallista, tai edes mahdollisimman lähelle osuvasta, että uskaltaisi alata kokeilemaan. Kuitenkin tämä n tyypin wlankin on huomattavan mukava käyttää jos vertaa koko koneen pimentämiseen. :smiley:

Mutta palailen asiaan kun aikaa on, kommentteja toki saa yhä heittää, seurailen kun aikaa on. :slight_smile: