Tiedonsiirto ulkoiselle takkuaa

Olen käyttänyt USB liitäntäistä ulkoista Ext4 formatoitua kovalevyä varmuuskopiointiin ja käyttänyt normaalia Copy-valintaa. Tiedonsiirron nopeudessa on tapahtunut suuruusluokkamuutos. En ole pitänyt kirjaa, mutta aikaa menee 2-3 kertaa enemmän vaikka bittimäärä on kutakuinkin sama.

Tiedonsiirto alkaa normaalisti ja nopeus on n 4Mt/s, mutta n 130Mt jälkeen homma pysähtyy joksikin aikaa ja jatkuu sen jälkeen pienemmällä nopeudella. Pätkähdellen nopeus alenee n 1Mt/s tasolle.

Tilaa riittää, roskis on tyhjä. Portin vaihtaminen ei vaikuta asiaan. Mistä ilmansuunnasta ongelmaa voisi ryhtyä purkamaan?

Yksi vaihtoehto voisi olla seurata kopioinnin aikana tiedostoa /var/log/messages root-käyttäjänä näin:

Jos levyn kanssa on jotain ongelmia niin virheviestien pitäisi tulla tuonne.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:1, topic:1434”]Olen käyttänyt USB liitäntäistä ulkoista Ext4 formatoitua kovalevyä varmuuskopiointiin ja käyttänyt normaalia Copy-valintaa. Tiedonsiirron nopeudessa on tapahtunut suuruusluokkamuutos. En ole pitänyt kirjaa, mutta aikaa menee 2-3 kertaa enemmän vaikka bittimäärä on kutakuinkin sama.

Tiedonsiirto alkaa normaalisti ja nopeus on n 4Mt/s, mutta n 130Mt jälkeen homma pysähtyy joksikin aikaa ja jatkuu sen jälkeen pienemmällä nopeudella. Pätkähdellen nopeus alenee n 1Mt/s tasolle.

Tilaa riittää, roskis on tyhjä. Portin vaihtaminen ei vaikuta asiaan. Mistä ilmansuunnasta ongelmaa voisi ryhtyä purkamaan?[/quote]

Onko kone tunnistanut usb nopeuden oikein? onko laite usb2 portissa?


Eero

Älysinpä testata toista ulkoista kiintolevyä ja Lacier imee bittejä sisuksiinsa parhaimmillaan yli 18Mt/s.

Eli ongelma on Silicon Power Armor A10:ssä (tai piuhassa) vaikkei ole kuin vuoden ikäinen ja pitäisi kestää lattialle pudottamisenkin. Olisiko mahdollista, että kyseinen laite ei toimi kunnolla Ext4:ksi alustettuna? Sen muutoksen nimittäin tein joku kuukausi takaperin ja on mahdollista, että ongelmat alkoivat tuolloin, vaikkakin havahduin niihin vasta nyt.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:4, topic:1434”]Älysinpä testata toista ulkoista kiintolevyä ja Lacier imee bittejä sisuksiinsa parhaimmillaan yli 18Mt/s.

Eli ongelma on Silicon Power Armor A10:ssä (tai piuhassa) vaikkei ole kuin vuoden ikäinen ja pitäisi kestää lattialle pudottamisenkin. Olisiko mahdollista, että kyseinen laite ei toimi kunnolla Ext4:ksi alustettuna? Sen muutoksen nimittäin tein joku kuukausi takaperin ja on mahdollista, että ongelmat alkoivat tuolloin, vaikkakin havahduin niihin vasta nyt.[/quote]

Yleensä ongelma on usb ajurin kanssa, liittyen piirisarjaan. laite voi tunnistua väärin usb1:ksi tai muuten ongelmoi…

dmesg varmaan kertoo sen…


Eero

Putsasin Silicon Powerin ja alustin sen FAT’iin. Ja toimii kuin unelma, 20Mt/s! Joko edellisessä alustuksessa on käynyt joku käpy tai sitten laite ei vain toimi Ext4:n kanssa.

Erot ovat huimat. Ext4’nä siirtonopeus oli enimmillään aivan alussa n 4Mt/s ja alimmillaan alle 1Mt/s. FAT’iksi alustettuna haarukka oli 12…20Mt/s. Ext4’nä tiedonsiirto pysähtyi, kaksi kertaa 138,7 Mt jälkeen; lukema oli tosiaan yhden desimaalin tarkkuudella sama!

No, homma toimii, joten enpä taida hämmentää.