Tiedoston lähetys messengerissä, ei onnistu

Messengerissä kun joku lähettää tiedostoa mulle, niin kone ottaa sitä vastaan jonkun 2-10 % ja sit katkasee lähetyksen sanoen että se lähettäjä on katkassut lähetyksen vaikka näin ei oo. mikähän täss vois olla vikana ja mikä auttais? :S

Palomuuri? Mitä clienttiä käytät?

Miten saan sen selville että mikä se mulla on?

Eli millä ohjelmaa käytät? aMSN ja pidgin lienee yleisimmät (instant)messengerit linuxilla. Messengerillä on varsin ikävä tapa lähettää noita tiedostoja, ja omien kokemusten mukaan paras tapa lähettää tiedostoja on joku muu kuin messenger.

Ongelmien tullessa tuo lähettää jonkun ylimääräisen ylikuormitetun serverin kautta noita tiedostoja, ja kokemusten mukaan se on juuri ongelmasi. Se miten messengerin tiedostojen lähetyksen saa toimimaan, en tiedä, mutta sen tiedän että se on varsin yleinen ongelma. Muistaakseni tuo messenger kikkaili jotain upnp:n kanssa, eli standardoidulla laitteiden välisellä protokollalla.

Jos taitoa löytyy, niin voit kokeilla josko modeemista/palomuurista voisi laittaa upnp:n päälle. Tämä protokolla tosin sisältää muutamia tietoturvallisuuden kannalta huonoja toteutuksia, joten ainakin omalta osaltani suosittelen pitämään sen pois päältä silloin kun sitä ei tarvitse.

tässä on joku IM ohjelma josta pytyy kirjautuun meseen. koitettiin päivittää konetta mut tähän ongelmaan se ei auttanut. :S

Niin mikä sen IM-ohjelman nimi on… Linuxin clienteistä Amsn taitaa toimia parhaiten meseverkossa juurikin ton tiedostonsiirron osalta.