Toimiiko ZTN MF 823 Linuxilla

Hain Sonerakaupasta ZTN MF 823 mokkulan, mitä pitäisi tehdä että se toimisi Linuxilla, olen aivan uuno sen kanssa.

Pikaisella googlailulla vaikuttaisi, että sen pitäisi toimia käytännössä yhtä helposti kuin muillakin käyttöjärjestelmillä: tikku kiinni porttiin ja surffaamaan. Vähän lisätietoja olisi hyvä saada, että asiassa päästäisiin eteenpäin:

  • Listan alkio
  • Mitä jakelua käytät?
  • Onhan tikussa SIM-kortti sisällä ja muutenkin kaikki toimintakunnossa?
  • Pystytkö kokeilemaan kyseistä tikkua jossain muussa laitteessa?

“Pikaisella googlailulla vaikuttaisi, että sen pitäisi toimia käytännössä
yhtä helposti kuin muillakin käyttöjärjestelmillä: tikku kiinni
porttiin ja surffaamaan”

Ei ole ihan noin yksinkertaista. Mint 17 Qiana on koneessa, en saanut Soneralta mitään apuja josta ilmenisi jotain temppuja joita pitäisi tehdä, neuvonnassa toimivuus kysymykseeni vastattiin etteivät tiedä. Sim kortti on tikussa ja vihreää vilkuttaa, luulisin että koneeseen pitäisi muuttaa verkkoyhteyksien asetuksia. Entinen mokkula oli DNA:n. Luulisin että mokkula on verkossa, mutta ei yhdisty koneeseen, Lenovo MT-M 6072-CTO. Täytyy yrittää hitaalla XP-koneella.

Vilkaisepa terminaalilla, mitä sanoo ifconfig (tai /sbin/ifconfig). Näkyykö siellä joku poikkeuksellinen verkkointerface, esimerkiksi usb0?

Yleensä kaikilla mokkuloilla täytyy asentaa pakettienhallinnasta usb-modeswitch ja jos laite toimii suoraan, sen pitäisi ilmestyä verkonhallintakuvaketta klikkaamalla ja sieltä voi mahdollisesti myös lisätä uuden mobiiliyhteyden.

Minulla mokkula näkyy myös laitteena /dev/USBTTY0 jonka kautta pääsee sen komentoriville. Mikäli mokkula on kiinni USB::llä. sen pitäisi myös näkyä komennolla lsusb.

usb-modeswitch on asennettuna koneessa. Kun mokkula on kiinni koneessa työpöydälle tulee Mobile Broadband-pikakuvake, sitä kun likkaa, avautuu ohjelmistokansiot ja pari exe-tiedostoa näkyviin, mutta sitten ei tapahdukkaan enää mitään. Modeemi ei tue Linux-käyttöjärjestelmää, joudunko nyt viemään mokkulan takaisin Sonerakauppaan vai olisiko jossain uudemmassa Linuxissa valmiudet mokkulalle. Tää kommunikointi on vähän vaikeaa, kun kirjoittelen juttuja XP-puolelta ja sammutan koneen , avaan Linuxille taas yrittämään jotain jippoa. Eikö kukaan osaa neuvoa komentoja jotka kirjoittaisin Terminaaliin, että mokkula alkaisi toimimaan.

Joskus kikkana riitti, että klikkas ejectiä virtuaalitiedostonselauksessa.
Sen jälkeen pitäisi ilmestyä /dev/tty*:lle laitetiedosto.
usb-modeswitch:n pitäisi tehdä kyseisen automaattisesti.

Sitä työpöydän kuvaketta ei kannata Linuxissa klikkailla vaan verkkoyhteyskuvakkeesta (kellon vieressä tms) luodaan uusi Mobile Broadband -yhteys. Jos siis tikku toimii Linuxissa.

lsusb kertoo tikun tiedot, niiden avulla netistä voi katsella toimiiko vai ei.

Laita tuon komennon antama ID tänne niin ihmetellään yhdessä! :wink:

edit: PIN-koodin kysely kannattaa otta SIM-kortista pois vaikkapa kännykässä.

PIN-koodi ei ole käytössä. Nyt näyttäis siltä, että tuo Soneran mokkula ei toimi Linux Mint 17:lla, koska Soneran sivu aukeni Linuxissa ja se näytti, että yhteys oli ollut päällä koko ajan yli 6 tuntia, vaikka olin XP:llä. Firefox ei avaa nettisivuja, yrittää kyllä , mutta ei saa yhteyttä. Ohjekirjassa sanotaan että toimii Windowseilla ja Maceilla, mutta ei Linuxilla, täytyy uskoa.

Kokeilitko nyt tätä?

Tarkistapa, tukeeko nykyinen USB-modeswitch mokkulaasi. Aiemmin ei esim. Soneran 4-G -mokkula (Huawei E3276) ollut tuettuna, mutta nykyisin toimii.
Purkkaratkaisuna on hommata Mokkulareititin. Maksaa joitakin kymppejä, ja toimii mokkulayhteyden jakoon mainiosti suotuisissa olosuhteissa. Esim.[ NETWJORK ] N+4G.

Nyt toimii netti niin kuin pitää, vedin Tele Wellin 3C/4G reitittimen johdon irti tietokoneen takaa ja siitä paikasta netti alkoi toimia, en osaa selittää mistä kaikki johtui ja miksi XP-puolella kaikki toimi. Kiitoksia myötäeläjille :relaxed:

1 tykkäys

Sain tänään toimivan TeleWellin 4G reitittimen, se toimii ZTN MF 823 mokkulalla, monelta myyjältä kyselin, ennenkuin löytyi toimiva.