Toimisto-ohjelmat

Niin vastatkaaapa tähän. :slight_smile:

Mikä sitten on paras kenellekkin. Toiset arvostavat keveyttä ja ominaisuuksien paljoutta. Openofficella olen tullut hyvin toimeen, Abiword taitaisi sitten olla kevyempi ja siis pienitehoisille koneille parempi. Paha mennä sanomaan kun olen käyttänyt näistä vaan Openofficea.

KOffice ei ole aivan yhtä ominaisuuskylläinen kuin OpenOffice, mutta vastavuoroisesti se onkin sitten paljon kevyempi. Pieneen tekstinkäsittelypuuhaan ja vastaavaan KOffice on itselläni riittänyt mukavasti. Se on myös varsin käytettävä, ja tukee OpenOfficen lailla odf-formaatteja.

Saakos sillä tehtyä dokumentit .doc tai .xml -muotoon? Nämä kait oli niitä microsoftin formaatteja. Koulussa kun on MS office ni dokumenttien pitäis olla aika hyvin yhteensopivia.

Tietty vois alkaa jääräpäisesti palauttaan kaiken .odf :nä mut kun paljon tehdään ryhmätöitä ja muilla on kotona MS officet niin siinä tekis hallaa kavereille. :o

Tukee toki myös MS Officen formaatteja, mutta tarkoitin siis että “natiiveina” formaatteina on OpenOfficen tyyliin OASIS OpenDocument -tiedostomuodot.

muokkaus: RTF-formaattihan on hyvä kompromissi Wordin ja ODF-formaattien välimaastosta. Se on Microsoftin standardi, mutta varsin yksinkertainen, laajasti tuettu ja ymmärrettävä verrattuna varsinaiseen Wordin doc-formaattiin.

Paha mennä sanomaan mikä noista on sitten se paras toimisto-ohjelma. Itse käytän enimmäkseen OpenOfficea, joskus Abiwordiakin. Muihinkin toimisto-ohjelmiin pitäisi tutustua.

Niin, wikin puoleltahan löytyy hieno toimistoportaali, joka kylläkin kaipaisi hieman laajennusta. Sieltä kautta aukenee aihe näppärästi.

mikä lie paras yhdelle ei välttämättä oo sitä toiselle.
Minä käytän vallan OpenOfficea ja odotan innolla sen syyskuussa julkaistavaa kolmos-versiota.
Into johtuu paljolti työkäytöstä.

Toisaalta myös kesällä uudistuvaksi kerrottu KOffice 2.0 vaikuttaa varsin kiinnostavalta ja todella monipuoliselta.
Siitä lukiessa oikein innostuu. Vois nimittäin tulla kisaa noiden avointen softien välille molempiakin hyödyntävällä tavalla.
Niissä kun on eri asioita painotettu.

http://blog.gobanquet.com/index.php/openoffice-3-has-pdf-import-native-aqua-ui-tara-reid/
http://marketing.openoffice.org/ooocon2007/programme/wednesday_186.pdf

KOffice2:sta en nyt just löytäny sitä aiemmin näkemääni hienoa juttua, mutt esim siihen integroitu Krita vaikuttaa todella upeelta. Monien mielestä ajaa ohi Gimpin. Ja se tukee myös kauan Gimpiin kaivattuja cmyc-värejä. (kirjapainojen käyttämä formaatti)

KOffice 2:een tulee myös nuotinnus-sävellys-musiikki-ohjelma, joka soittaa samantien sävellyksi… jne.
Todella monipuolinen paketti - mutta vasta tulossa …kenties jo kesällä, mutt syssyyn mennessä ainaskiiii… ???
Nyt taitaa olla alpha 5-vaiheessa.

Openoffice näyttäisi tällä hetkellä suosituin. Viimeksi kun kävin täällä suosituin oli Koffice. :slight_smile: Ja mielestäni openoffice ja abiword ovat parhaita.

OpenOfficehan se kokonaisvaltaisin ja yleisin on joten sen kanssa pärjää aika hyvin tilanteessa kuin tilanteessa; Tulevaisuutta ajatellen tuo tulossa oleva IBM:n (open office pohjainen, mutta käyttöliittymältään uusittu) Lotus Symphony kiinostaa aika paljon, kunhan se ensin vain valmistuu… Symphonyn käyttöliittymä näyttäisi olevan erittäin hyvä ja sopisi ainakin omalle logiikalleni…

Lotus Symphony onkin rakennettu OpenOffice.orgin perustalle :stuck_out_tongue: näin luin jostain.

Näinhän se on, niinkuin tuossa jo aiemmin mainitsin :slight_smile: Mutta käyttöliittymä on uusi ja mukana on muutamia IBMän lisäämiä juttuja.

(Pohjautuuhan firefoxikin alunperin johonkin ihan muuhun selaimeen) :wink: