Ttietokantaohjelmisto graafisella käyttöliittymällä

Käytän Windowsissa MsAccessia pieniin relaatio-operaatioihin (isoihin taulukoihin), joita tarvitsen projektissani usein. Onko Linuxille (Ubuntu) vastaavaa, joka toimisi samantapaisella drag and drop, siis ei vaatisi sql-komentoja? Sql:ää en halua kayttää, koska kannan ja taulukoiden perustamisen tulee olla nopeaa. Työ on lähinnä sitä, että Linux-ohjelmistot tuottaa n määrän tiedostoja joiden suhteita joudun lennossa selvittelemään avaintietojen pohjalta ja tekemään loogisia operaatioita, jonka jälkeen tulostan tarvittavan ja hävitän tietokannan.

Tutustumisen arvoinen voisi olla libreoffice-base.

Itselläni ei ole kokemusta, sillä rakenna omat tietokantani php:llä phpadminilla, silloinkaan ei ole aivan välttämätöntä käyttää SQL-lauseita, mutta SQL:n osaaminen on käytännössä pakollista.

Tosiaan toi libreoffice taitaa olla lähimpänä Accessia linukka puolella.

Kexi voisi myös olla sopiva ohjelma. Se löytyy pakettivarastosta nimellä kexi.

LibreOffice Base tarvitsee ns. lisää rakkautta ollakseen käyttökelpoinen.
Sisäisenä tietokantana käytetään vanhentunutta HSQLDB:tä. Siirtyminen Firebirdiin ei ole vieläkään valmis, vaikka siitä oli jo toinen GSoC-projekti: https://wiki.documentfoundation.org/Development/GSoC/Ideas#Finish_Firebird_driver_integration
GSoC-opiskelijan blogi: http://mapopa.blogspot.fi/

Tietysti Baseen voi kytkeä minkä vaan ulkoisen tietokannan, mutta ehkä se ei sovi helppouden tavoittelun ideaan.

LibreOfficen laadunvarmistustiimiläisenä voin vakuuttaa, että Basessa(kin) on kaikenlaisia ärsyttäviä ja vakaviakin bugeja ja valitettavan vähän kehittäjäresursseja niitä korjaamaan.

Kiitos avuista. Olisiko Kexi parempi tällaiseen hyvin simp+peliin käyttöön? En tarvitse mitään varmistuksia tai uudelleenaloituspisteitä yms., vain kannan perustamisen, tiedostojen latauksen tauluihin, unionien ym. liitosten muodostamisen, select-lauseen päätoiminnot ja tulostuksen peräkkäistiedostoon. Nopeus olisi valttia, siksi käyttöliittymä graafisena.

Ei ole minullakaan niin kokemusta noista graafisista ohjelmista. Kannattaa varmaan asentaa kummatkin ohjelmat ja testata kumpi sopii paremmin omaan työskentelyyn.