Tulevaisuus ilman Microsoftia ja Windowsia?

Millaistahan olis tulevaisuus ilman Microsoftia ja Windowsia?
Tän tapainen mielenkiintoinen otsikko oli linuxtoday.com:ssa: http://www.linuxtoday.com/infrastructure/2008061301026OPMS

Olisko elämä turvallisenpaa? Rehellisenpää? Helpompaa?
Vai olisko kaikki vaikeenpaa?
Vai eikö kaikkea olis lainkaan?

Tehtäiskö muistiinpanot sinikantiseen vihkoon vieläkin?
Olisko tietokoneet näin yleisiä ku nyt?
Vai olisko vain jollain ns tyhmä pääte ja muilla ei sitäkään?

M$ edesauttoi “kytkykaupallansa” 90 -luvulla tietokoneiden käytön leviämistä, vaikkakin teki sen puhtaasti itsekkäistä syistä, teoriassa nykyisenlaista tietoyhteiskuntaa ei olisi ilman Microsoftia ja IBM PC -klooneja.

Juu, ei Microsoftin tekemää työtä tietotekniikan jokapäiväistämisessä sovi sivuuttaa. Vaikka pelistrategia on heillä ollutkin paikoitellen hyvinkin rumaa, nykyisenkaltaista tietoyhteiskuntaa tuskin olisi ilman laajalle levinnyttä riittävän helppokäyttöistä ja riittävän hyvää käyttöjärjestelmää. Onhan siitä tietysti moni visioinut että Macit ja Amigat olisivat voineet mahdollistaa vastaavan kehityksen, mutta enpä sitten tiedä.

Edit: Jaa niin tulevaisuus. Vaikea kuvitella että Microsoft kokonaan häviäisi kartalta, pikemminkin sen markkinaosuus pienenee markkinoiden tervehtyessä. Sisälsipä tulevaisuus Microsoftin tai ei, standardeja tullaan hajanaisemmassa ympäristössä noudattamaan paremmin, ja avoimet standardit sekä lähdekoodi saavuttavat varmasti entistäkin merkittävämmän aseman.

Pc tuli aikoinaan paitsi IBM-klooneina, myös MS:n toiminnan seurauksena.
Sehän halusi, ett ihmiset luopuu silloisesta päätetyöskentelystä ja MS:n ilosanoman mukaan saisivat itse hallita omia dokumenttejaan - tallentaa ja hävittää niin kuin hyväksi näkisivät.
Ja nyt on pc:n aikakausi jatkunut aikas pitkään teemalla ‘mää itte…’ - ihan ku pikkulapsetkin jossain kehitysvaiheessaan kiljuvat :wink:

Jatkuukohan tää ikuisesti? uusien ‘pikkulasten’ mukaan tulon takia…

Moni on povannu pc:n kuolemaa jo monta vuotta sitten. Mutt aikas sitkeeltä se vaikuttaa, vaikka jopa Google taitais muuta haluta …ja jotkut pelifirmat myös.
Pelejähän tehdään jo nyt ensin konsolille ja vasta myöh pc:lle ja kaikki eivät tuu koskaan pc:ille.
Taitaa verkkopelit olla syrjäyttämässä nää ‘mää itte -pc:t’ pikkuhiljaa

Ja tosiaan yhteiskunnan tiukka vaatimus standardien noudattamisesta alkaa nakertaa myös MS:n yksinvaltiaisuutta. Kiitos pitkälti paljon parjatun EU:nkin.

Verkon aktiivilaitteethan on jo liki kaikki linux-pohjaisia, niinkuin suurkoneetkin, esim tää viimeks tullu tuplasti edeltäjiään nopeempi, Redhatilla pyörivä, jossa on liki 13000 prosua.

Ja kun noita linux-puhelimia saadaan myyntiin, niin… aletaan olla paljolti Ms-riippumattomia.
Ei se tarkoita MS:n kuolemista, mutta vetäjän vaihtoa mahdollisesti.

…ja VALINNAN VAPAUTTA!

Mä oon ‘ennustanu’ jo pitkään pc:n kuolemaa - siis tällaisen perinteisen pöytäkoneen.
Ja pieleen on ennusteeni menneet tähän asti. Mut joskus se osuu kohdalleen, kun tarpeeks monta kertaa jaksaa ennustaa :wink: Nyt se nimittäin tuntuu taas mahdolliseslta.

Erilaiset kannettavat muistilehtiöt ja mediavimpaimet tulee tän ‘joka-kodin-yleiskoneen’ tilalle.
Toiset haluu sen mahtuvan taskuun, toiset haluu olla sen kanssa realiaikayhteydessä muihin, jotkut haluu katella leffoja, jotkut kuunnella musaa, jne. Nykykannettava on siihen liian kankee möhkäle. Eihän siitä oo taskussa kannettavaks puhelimeksikaan :wink:

Noihin kaikkiin Wista ja Ms-office ei taivu!
mutt linux on jo näyttänyt, että se sopii moneen ympäristöön, niin isoon kuin pieneen.