Tyhmä kysymys klondakesta

Kysymys koskee klondake pasianssi peliä. Kun sen pelin on saanut melkein valmiiksi niin onko jotain keinoa saada ne kaikki kortit sinne ylös ettei tarvitsisi yksitellen aina naputetella niitä?

Onko kyseessä tämä peli?

Jos silmät kestää, niin voi ladata pakettivarastoista xsol:n, mutta noi kortit siinä on todella heikkolaatuiset (Karkeat). Tosin siinäkään ei näkynyt asetuksissa automaattilopetusta. Sellaisen tietenkin saa, jos viitsii vähän koodata.

pysolfc - ohjelma näyttää jo vähän paremmalta.

Tarkoitan ihan sitä linuxin perinteistä pasianssia.

Kokeile pysolfc :ia, sillä siinä näkyy olevan automaattinen toiminto, kun on saanut ratkaistuksi, ja jäljellä on vain mekaaninen kliksuttelu.

Itselläni on Lubuntu 17.10, ja ainakin sen pysolfc:ssa on automaattinen lopetus.

Mitä tarkoitat “Kokeile pysolfc”. Onko se jokin ohjelma joka ladataan paketinhallinnasta?

Sieltä pitäisi löytyä. Siis on pasianssipeliohjelma, jossa näkyy olevan kaipaamasi ominaisuus.

Ubuntu 16.04 (KDE neon tarkemmin)

[quote]pysol-cardsets - transitional package from pysol-cardsets to pysolfc-cardsets
pysolfc - collection of more than 1000 solitaire card games
pysolfc-cardsets - additional card graphics for PysolFC[/quote]

Linuxin perinteinen pasianssi taitaa kyllä olla aika epämääräinen käsite. Minun käyttämäni pasianssisovellukset ovat Gnomen Aisleriot ja KDE:n KPatience. Jälkimmäinen osaa tuon (tai ainakin sinnepäin) ja saattaa olla mukavampi käyttää kuin tuo pysolfc.

Mulla on gnome Fedorassa käytössä; kannattaako tähän sitten asentaa Kden ohjelmia?
Tuota pysolfc:ia ei löydy pakeinhallinnalla eikä yumexilla.
Ilmeisesti täytyy tyytyä kliksuttelemaan:)

Eipä tuosta KPatiencesta pitäisi muuten ihan kauheasti haittaa olla kuin että joudut asentamaan melko paljon KDE:n kirjastoja riippuvuuksina. Levytilaa siis hukkuu jonkin verran ja päivityksissä joudut nuo kirjastotkin päivittämään (siis enemmän ladattavaa, pakettienhallinta kyllä hoitaa sen siinä missä muutkin). En usko, että siitä on muuten haittaa, mutta en ole kyllä tullut kokeilleeksikaan.

Aiemmin käytin useita KDE-sovellutuksia Fedoran Gnome/XFCE -ympäristössä, eikä tuo tuottanut ongelmia. Tietysti hieman harkitsisin, kannattaako Pasianssin takia asentaa koneelle ylimääräisiä tiedostoja. Kun kuitenkin on tarjolla vastaavasti toimivia Pasiansseja ilman KDE-ympäristön vaatimuksia.