työpöydällä ei voi painaa mihinkään

niin. nyt puolestaan semmonen ongelma että kun klikkaan johonkin työpöydällä niin käyttäjäni kirjautuu ulos ja salasana pitää kirjottaa uudelleen. kun kirjotan sen ja yritän uudelleen painaa johonkin niin näyttö pimenee ja käyttäjä kirjautuu uudelleen ulos ???

Olisiko levy esimerkiksi täynnä? Kannattaa kyllä kertoa samalla mitä Linuxia käyttää, niin ehkä helpompi arvailla ongelman syytä.


Eero

en yhtään tiedä mitä linuxia käytän :-\ mutta miten levylle saa tilaa kun ei voi painaa mihinkään?

Kirjautumisruudun valikosta pitäisi löytyä sellainen kohta kuin “istunto” (englanniksi session), minkä alta voi valita erilaisia käyttöliittymiä (eli työpöytäympäristöjä ja ikkunointiohjelmia). Jos siellä on useampi kuin yksi vaihtoehto, niin todennäköisesti jokin niistä toimii.

ööh. kun kirjaudun sisään nii tämä menee automaattisesti sinne “työpöydälle” missä on netti ja ne semmoset.

Muistaakseni vastaavanlainen tilanne aiheutui jokus itselleni kun joku muutti /tmp:n oikeudet. eikä sille voinut kirjoittaa.

miten korjasit tilanteen?

Ennen kuin olet kirjautunut sisään, pitäisi siinä näkyä ruutu, missä voi määrittää käyttäjätunnuksen ja salasanan, sammuttaa koneen ym. Samassa näkymässä pitäisi myös olla tämä istunto-valikko.

Istunto täytyy siis määritellä ennen sitä, kun olet salasanan antamisen jälkeen painanut enteriä tai klikannut kirjaudu-nappia (jolloin se on jo liian myöhäistä).

siinä kun kirjaudun lukee vai isola asus eeepc ja tervetuloa ja nimi ja kohta johon voi kirjottaa salasanan ja alempana on kirjaudu nappi… mutta tilanne alkoi siittä kun yritin asentaa päivitystä ja kun sain asennettua sen niin sen jälkeen en voinut painaa mihinkään tai kone alkoi pitää outoa äänä ja kirjautuu ulos :-\

Joku täällä jo mainitsi, että levytila saattaa olla lopussa. Tietääkseni eeepc:n oletusjakelussa on sellainen säätö levytilan kanssa, että levytila pienenee päivityksiä asennettaessa (siellä on joku alkuperäinen osio, jota ei suoraan muuteta, vaan päivitykset laitetaan siihen “lisäksi” - jos olen täysin väärässä niin korjatkaa).

Useampikin jo epäilee levytilan loppumista. Itse ei ole eepc:stä kokemusta, mutta eikös siinäkin jotenkin pääse konsolille, josta asian voisi tarkistaa df:llä. Kinkkistä tietysti, jos ei pääse edes kirjautumaan.

siinä kun kirjaudun lukee vai isola asus eeepc ja tervetuloa ja nimi ja kohta johon voi kirjottaa salasanan ja alempana on kirjaudu nappi.... mutta tilanne alkoi siittä kun yritin asentaa päivitystä ja kun sain asennettua sen niin sen jälkeen en voinut painaa mihinkään tai kone alkoi pitää outoa äänä ja kirjautuu ulos Epävarma

Jos kerran on eeepc ja alkuperäisessä asussaan, niin lienee xsandros asusuin muunnelma. Jos vielä on se vanhempi eee, jossa on 4 Gt “levy” niin ei ole mikään kummakaan, jos tulee täyteen. Ei muuta kun tikku kylkeen ja taltioituja tiedostoja parempaan talteen.

Viisaammat saa antaa neuvoa tuohon varsinaiseen kysymykseen, miten päästä eroon varsinaisesta juntturasta ja kirjautumaan jotenkin sisään. Minusta on outoa, jos ei pääse sisään koneeseen vaikka levy olisikin täysi.

Koneen mukana varmaan tuli kaupasta käsikirjat, sekä ohjelmisto- että laitteisto-, Myös tuli ohjelmiston palautuslevy ja tukilevy. Sen käyttö tietysti vaatii toisen koneen ja usb-tikun, johon tukilevyllä tehdään palautuslevyn tikkuversio. Kerran kokeilleena, voin kertoa, että ei ole vaikea vasta-alkajallekaan. Tietysti ohjelmiston palautus tuhoaa ne talletetut korvaamattomat kansiot. Olisi siis viisasta koittaa saada kone jaloilleen korjaustoimin.

Oudosta äänestä sen verran, että tuuletin nyt pitää omaa ääntään miten milloinkin, kun sitä termostaatti ohjaa. Mutta jos siinä koneessa on mekaaninen levy, sellaisiakin nimittäin on, käkikelloajan muisona, sen rikkoutuminen on varmaa ennen pitkää, muutamassa vuodessa. Silloin nuo oireet ovat aika tyypillisiä. Asian voi todeta kääntelemällä käynnissä olevaa konetta käsissä eri asentoihin, jolloin hyrrävoimat saavat käkikellon osat ja laakerit vinkumaan, ja jos tarkkaan katsoo, voi tuuletusaukoista vähän ruostettakin pölistä.

=======================