Ubuntin lataus

Ei onnistu ubuntin lataaminen koneelle? tulee virhe ilmoitus. Olen yritännyt ladata suoraan ja levylle.
Kone johon yritän siinä on vista. Aina kun kysyn neuvoja niin tulee vastaus et oon idiootti ilmankos linuxia käyttää ne fiksut 2 %.

Mitä siinä virheilmotuksessa lukee?

http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html <-- tuolta klikkaat sen ykkösen vierestä linkkiä jossa lukee “Lataa Ubuntu-CD”. Kun selain kysyy että mitä tehdään, valitse että tallennetaan levylle. Sitten se image latautuu joko aiemmin määrittelemääsi hakemistoon tai sitten se ennen latauksen alkua kysyy että minne tallennetaan.

Asennuslevyn levykuva on sen verran pieni (noin 700 Mt), että lataamisen pitäisi onnistua ongelmitta tavallisella web-selaimella. Ongelma voi korkeintaan olla, jos yrittää tallentaa levykuvatiedostoa paikkaan, jonka tila ei riitä tai johon ei ole tarvittavia oikeuksia.

Kun levykuva on saatu tallennettua koneelle, pitää se polttaa cd-levylle ohjelmalla, joka ymmärtää .iso-päätteisten levykuvien päälle. Tällaisia ovat esimerkiksi Nero sekä ilmainen Infrarecorder. Jos levykuvan polttaa kuten minkä tahansa tiedoston (eli toisin sanoen valmiilla levyllä näkyy vain se levykuvatiedosto usean muun tiedoston sijaan), ei asennuslevy toimi.

Mullakin oli vaikeuksia ladata ubuntu 8.10, muistaakseni explorer 7 ei suostunut lataamaan yli 4 gigan tiedostopakettia, niinpä tilasin valmiin levykkeen http://www.linuxkauppa.fi/tryhma/7, joka tuli parissa päivässä ja asennus oli tosi helppoa. Nyt mulla on vanhassa kierrätys koneessa WindovsXP ja Ubuntu samalla koneella. Konettakin kyllä piti vähän piristää, kun alkuperäisellä 128M muistilla ei pelannut edes ubuntu 7.04, joten hommasin käytettyjä muistikampoja gigan verran niin johan pelittää. :smiley:

Mun mielestä ei oo tarvetta imuttaa DVD-imagea vaan se CD-image piisaa ihan mainiosti. Paitsi jos asennettava kone ei ole laajakaistalla nettiin kiinni.