Ubuntu 16.04 LTS ja Windows 7 rinnan(ubuntu ei boottaa)

Heippa! Asensin ubuntu 16.04 LTS windows 7 rinnalle, asennukset suorittamisen jälkeen käynnistin koneen uudelleen mutta tietokone käynnisti automaattisesti windows 7:n ilman mitään boot vaihtoehtoja… Kuitenkin kun laittaa ubuntu tikun uudelleen sisään tikku tulkitsee että koneella on ubuntu asennettua… Mikä neuvoksi?

Koska asennettu järjestelmä käynnistyy, kun kytket muistitikun kiinni, niin veikkaanpa käynnistyslataajan asentuneen muistitikulle. Kun saat käynnistettyä sen asennetun Ubuntun, niin tarkista Levyt-ohjelmasta, mikä on kiintolevysi laitetiedosto (esimerkiksi /dev/sda), ja sitten komenna tämä komento Pääte-ohjelmassa (vaihda laitetiedosto oikeaksi):
sudo grub-install /dev/sda
Pääte kysyy salasanaa, mutta ei näytä merkkejä eli kirjoitus menee kyllä perille. Yleensä ensimmäinen kiintolevy on juurikin sda, mutta koska koneessa on myös kiinni muistitikku, jolta on vieläpä käynnistetty, niin tuo on hyvä tarkistaa (eli voi olla esimerkiksi sdb).

Hei! Latasin Ubuntu 16.04 LTS tikulle ja tietokone näyttää sen e -asemana. Kone on samsung n 130 ja siinä on windows 7. Olen käynyt ainakin omasta mielestäni vaihtamassa käynnistysjärjestyksen niin, että käynnistys tulis tikulta. Kun käynnistän koneen se näyttää näppäimistön kaksi eri vaihtoehtoa ja siitä siirtyy “komento”-tilaan, jossa näytetään c:\. Nyt olen sitten ihan pihalla, että mitä tarttis tehdä. Onko kenelläkään apuja tähän ongelmaan. En todellakaan ole mikään it nero, vaan kaipaan "rautalanka"ohjeita. Kiitos.

Mitä tarkoitat lataamisella? Ubuntu:n asennuslevy/USB-tikku tehdään (joka toimii ns. Live-versiona asennusmahdollisuuksineen) netistä löytyvin ohjein.

Linuxien komentotulkki (bash, zsh, ksh tms.) ei käytä tuollaista komentokehoitetta.

En osaa sattumalta neuvoa, miten Windows-ympäristössä tehdään netistä ladattu asennustiedosto Windows-ympäristössä toimivaksi asennus/käynnistysmediaksi.
Rufus taisi joskus olla suositeltu Windows-ohjelma asennustiedoston (.iso) polttamiseksi
CD/DVD -levyille.
PS. Vaikka Ubuntu Xenial 16.04 LTS on yhä tukevasti tuettu versio, on siitä uudempaakin tarjolla eli Bionic 18.04 LTS ennenkuin keväällä julkaistaneen seuraava LTS-versio Ubuntu 20.04.