Ubuntun asennus Windows 7:n rinnalle

Asensin Ubuntun Windows 7 rinnalle Acer Aspire 5553G koneeseen. Ubuntussa näppäimistö ei toimi ollenkaan, Windowsissa toimii. Hiiri toimii molemmissa hyvin. Ubuntu on ollut laitteessa aikaisemminkin, ja silloin molemmat toimivat sopuisasti. Mutta vaihdoin vanhan kiintolevyn tilalle SSB levyn, sen jälkeen en Ubuntua ole kokeillut kuin nyt.
Tuntuu kuin yhteys näppäimistöön olisi poikki Ubuntun kanssa. Onko joku näppäimistöajuri kadonnut?
Apua pyytäisin viisaammilta.

Vaikuttaa sltä, että BIOS-päivitys korjaisi asian lopullisesti. Keskustelussa joku mainitsee myös, että ACPI:n kytkeminen pois päältä olisi korjannut ongelman ilman BIOS-päivitystä.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/628999
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1555029

Jos BIOS-päivityksen tekee, pitää olla todella varovainen ja noudattaa ohjeita tarkasti. BIOS-päivitys pitää tehdä Windowsin puolella, Linuxin puolella sitä ei kannata yrittääkään. Kannattaa tosin ensin katsoa mikä versio on tällä hetkellä asennettuna. Uudemman version voi ladata Acerin sivuilta:
https://www.acer.com/ac/fi/FI/content/support-product/2232

Varmaan itse kokeilisin ensin tuota ACPI:n kytkemistä pois päältä, kun näppäimistö kuitenkin ennen toimi hyvin. Ohjeet kuvineen siihen löytyvät vaikkapa täältä: http://askubuntu.com/questions/160036/how-do-i-disable-acpi-when-booting