Usb wifi adapteri

Hei!
Mikähän Suomessa myynnissä oleva usb wifi tikku toimisi Linuxissa,minulla tällä kertaa käytössä Mint Sonya,ainakaan Linksys WUSB6400M ei toimi?

Pikaisella haulla löytyi ainakin tuollainen. Tietojen mukaan pitäisi toimia linuxissa ja arvostelukin näyttää lupaavalta sen suhteen.
https://hinta.fi/121426/edimax-ew-7811un/tuotetiedot

Sitten voi katsella vielä täältä, vaikkakaan sivua ei taideta kovin usein päivittää.
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessCardsSupported

Käytössäni on ollut monia USB-wifi -tikkuja, jotka ovat toimineet useissa Linux-jakeluissa ongelmitta (ja erityisesti Ubuntuun perustuvissa - Mint lienee sitten ihan oma lukunsa). Nimenomaan kannattaa huolehtia, että firmware-paketti on asentunut, josta löytynee tuki mm. useille eri wifi-laitteille.

Kiitoksia vastauksista.Tuo Edimax näyttää kovin hitaalta, mutta,eipähän minulla kiire olekkaan. Onko se Mint jotenkin outo sitten?En tiedä näistä distroista paljoakaan.

Taitaa olla vaan sen verran uusi tikku (tämän vuoden kesällä tullut myyntiin), ettei ajureita ole vielä ehtinyt käytössäsi olevaan Mint-versioon. Jos pärjäät lankaverkolla seuraavaan jakeluversioon asti niin uskoisin että tikkusi alkaa sitten toimia. Tai ainakin voit ajatella, ettei hitaalla tikulla tarvitse pärjätä kovin pitkään.

Tilasin sen Edimaxin.Langattoman tarve liittyy siihen,kun vaihdoin ADSL laajakaistan kaapelisysteemiin eikä toiselta pöytäkoneelta voi mitenkään järkevästi vetää piuhaa modeemiin(tai ainakin tulee sanomista vaimolta).Toiselta (Win10)
koneelta tuo Linksys toimii hyvin. Kiitoksia kommenteista!