Uusi Discourse-foorumi

Hei,

Asensin vanhan SMF-foorumin tilalle tämän Discoursen ja toin vanhan sisällön tänne. Jos et pääse kirjautumaan vanhoilla tunnuksilla, käytä “Unohdin salasanani” -linkkiä. Kertokaa, jos tässä on jotain muuta pielessä, niin koitan korjata. Tervetuloa uusille foorumeille!

Tämä ketju on nyt banneri. Se näytetään jokaisen sivun ylälaidassa, kunnes käyttäjä kuittaa sen nähdyksi.

Onko vanha tunnuksesi tuo raimo? Sillä on @jklmlk.com -sähköpostiosoite, eli eri kuin uudella tunnuksellasi.

Jep, kokeilin kyllä oikeaan osoitteeseen. Mutta salasanalähetys ei toiminut ko. sähköpostiosoitteella. Pelkällä tunnuksella se toimi. Ja tuli tällainen maili jossa ääkköset on sekaisin ““Joku on pyytänyt lisäämään salasanan tilillesi sivustolla Foorumi.linux.fi. Vaihtoehtoisesti, voit kirjautua sisään muiden tuettujen palveluiden avulla (Google, Facebook, etc) joissa on käytössä tämä sama sähköpostiosoite.”” Kun sitten klikkasin viestissä olevaa linkkiä pääsin sisään vanhalla tunnuksella ja samalla salasanalla joka oli aikaisemminkin käytössä, mutta siis systeemi ei hyväksynyt sitä ennenkuin klikkasin mailin linkkiä…

Pientä alkukankeutta vain. :slight_smile:

Ahaa, mielenkiintoista. Toivottavasti kaikki halukkaat keksivät jonkun järkevän tavan päästä takaisin foorumille. Viisaampana olisin voinut tehdä tuonne vanhalle foorumille ennen importtausta muutamat koetunnarit ja harjoitella tätä niillä, niin osaisin sanoa, miten se varmuudella toimii. Kiva, että lopulta onnistui.

Laitetaan tähän että foorumisoftan toimintaa voi testailla täällä hiekkalaatikolla:
try.discourse.org

Minä pääsin siis näin, kun foorumi ei hyväksynyt 100% varmasti oikeaa tunnusta/salasanaa.
(Tarkistin salasanamanagerista ja Firefoxin salasanavarastosta että oikea se sana kylläkin on)

  1. Klikkasin “Unohdin salasanani” linkkiä
  2. syötin pelkän tunnuksen, sähköpostiosoite ei kelvannut tässä vaiheessa.
  3. klikkasin saapuneesta mailista linkkiä
    Ja sitten homma toimiikin kun syöttää uudeksi salasanaksi vaikkapa sen saman joka jo oli ja kirjautuu siten sisään.

Ei taida saada RSS:ää toimimaan mitenkään Discoursen kanssa? Siis siten että uudet viestit tulisi feedinä?

Discourcen foorumeilla on toimintopyyntö.


Poistin edellisen kommentin, koska vastasin siinä väärään asiaan.

Tässä on kyllä RSS-syöte, tosin tuosta taitaa tulla vain uudet keskustelut eikä vastauksia vanhoihin keskusteluihin. Itsellänikin on aina ollut foorumin ja wikin syötteet tilattuna Thunderbirdissä.
http://foorumi.linux.fi/latest.rss

Jos oletusarvoisesti saatavilla olevat feedit eivät riitä, niin tähänhän on saatavilla aika mukavasti erilaisia laajennuksia. Täytyypä tutkia, olisko sellaisten kautta mahdollista parantaa rss-ominaisuuksia. On muuten mietitty kohdalleen mobiilikäytettävyyskin tässä.

Tosiaan Discourse käyttää edellisestä softasta poiketen Markdown-syntaksia. Tuosta viestin kirjoitusnäkymästä löytyy nappulat muotoiluille, mutta jos joku tarvitsee niin perusopas löytyy esimerkiksi täältä:
help.github.com/articles/markdown-basics

Discourse tosin käyttää CommonMarkkia, joka eroaa jonkin verran tuosta GitHubin markdownista. Esimerkiksi yliviivaus ei tunnu toimivan.

Kaikki tärkeimmät asiat taitavat kyllä toimia.

Tapatalk-mobiilisovelluksen tuki ei muuten enää ole käytössä. Sillä on kyllä ilmeisesti ollut varsin vähän (noin 2) käyttäjiä, ja uskoisin Discoursen palvelevan heitäkin aika hyvin paremmilla mobiiliweb-ominaisuuksillaan.

Joitakin Tapatalk- ja mobiilisovelluksiin löytyviä ketjuja löytyy kyllä tuolta Discoursen foorumeilta:

Jossakin ketjussa, jonka hukkasin, ihmeteltiin myös mitä järkeä olisi tehdä responsiivinen mobiilikäyttöliittymä, jos kaikkia opastettaisiin käyttämään Tapatalkia.

Joo, no syy sen pois jättämiseen ei ole pelkästään tekninen. Minusta se Tapatalk-plugarin tapa heitellä kännykkäselaajien naamalle uteludialogeja (“This forum is Android native!”) on vähän epäkohtelia. Ja minusta Linux/vapaaohjelmaväen on ihan hyvä edistää avointa www:tä ja standardeja seuraten toteutettuja mobiilisivuja, vaikka appisten kustannuksella.

3 tykkäystä

hei,
minulla on tässä yksi viestiketju:


jonka ensimmäisen viestin en pysty muokkaamaan enää.
olisiko mahdollista saada oikeudet siihen takaisin?

kiitos,

o.

Kokeilin “tee tästä viestistä wiki” -toimintoa, auttoiko?

se tosiaan auttoi. kiitos.

minulla on vähän vaikeuksia tottua tähän uuteen foorumisoftaan.

se toki aina kestää vähän, mutta huomasin nyt yhden jutun joka häiritsee:

en oikein pysty erottamaan sivupalkit jne. varsinaisesta sisällöstä, kun kaikki on niin valkoista.
mielestäni on parempi käyttää tummempaa sävyä “ympäröiviin” alueisiin, ja valkoisen taustan varsinaiseen, minun tai muiden luomaan sisältöön.