Uusi favicon?

Koska linux.fi:n favicon (joka siis näkyy esimerkiksi osoitteen vasemmalla puolen osoiterivillä, sekä hakukoneskripteissä) on sama kuin Wikipedialla, voisi sen muuttaa toisenlaiseksi jotta esimerkiksi välilehdistä näkisi selvemmin että ollaan linux.fi:ssä eikä Wikipediassa. Hakukoneskripteissä tämä epäselvyys mielestäni eritoten korostuu, kun itselläkin noita wikihakukoneita lähes identtisillä logoilla on jo kolme, niin neljäs tekee siitä jo melkoisen sopan.

Tässä liittenä yksi ehdotus jonka vain skaalasin tuosta Wikissä olevasta logosta.

Ps. Näppärän näköinen ja oloinen foorumi.

Edit:
Yksi korjausehdotus. Linkki Wikiin/Linux.fi etusivulle saisi olla näkyvämmin esillä. Nyt tuo “Älä kuitenkaan unohda wikiä.” avaa typerästi uuden selainikkunan/välilehden, sen ainakin saisi laittaa avautumaan samaan ikkunaan.

Edit2:
Liitteet näkyvän vissiinkin vain rekisteröityneille… Aika outo ominaisuus mielestäni.

Hieno on, pistä ihmeessä wikin tiedostovalikoimaan mukaan niin sen saattaa joku huomatakin.

Jep, oman faviconin tarpeesta on puhuttu, mutta sitä ei ole vielä saatu tehtyä. Kuvasi näyttävät hyviltä. Lisääpä se wikiin (http://linux.fi/index.php/Toiminnot:Tallenna) ja mainitse samalla, millä lisenssillä sitä saa käyttää.

Olen samaa mieltä, tuo on typerä. Mielelläni laittaisin tuon ylhäällä olevan kuvan linkiksi wikin etusivulle, mutta se näyttäisi vaativan teeman puukottamista, ei ainakaan onnistu suoraan ylläpitopaneelista.

En ainakaan löytänyt ylläpitopaneelista mitään asetusta, joka vaikuttaisi tähän…

[quote=“Heikki, post:3, topic:151”][quote author=JTS link=topic=124.msg611#msg611 date=1199792228]
Liitteet näkyvän vissiinkin vain rekisteröityneille… Aika outo ominaisuus mielestäni.
[/quote]
En ainakaan löytänyt ylläpitopaneelista mitään asetusta, joka vaikuttaisi tähän…[/quote]

Yleiset oikeudet - Vieraat -> Liitetiedostot -> Liitteiden katselu -> salli

Sieläpä se, lisenssillä PD:
http://linux.fi/index.php/Kuva:Linux_fi_logo2_16x16.png

mä ny päätin liittyy tähän hinux fooruumiin, viimesin havainto ol mulla linux 9 tai jotain, nyt heittäkäätte MCSE miehelle kunnon käyttiksen osoite, kun se teidän mielestä on parempi, niin kahellaan tv microsoftin mies :slight_smile:

Suosituin (ja varmaankin myös aloittelijaystävällisin) jakelu nykyään on Ubuntu. Pakko kuitenkin huomauttaa että Linux ei tosiaankaan ole Windows - useat asiat tehdään vaan kertakaikkiaan toisella tavalla kuin Windowsissa. Monet kokeneet Windows-käyttäjät pitävät tätä Linuxin huonoutena, mutta asia lienee mielipidekysymys. Eli ei kannata välttämättä julistaa Ubuntua onnettomaksi ja vaikeakäyttöiseksi jos on 15v Windows-kokemus taustalla, eikä kaikki tapahdukaan uudessa ympäristössä samanlailla kuin vanhassa ja tutussa. Joudut ehkä nielemään katkeran kalkin ja toteamaan itsesi aloittelijaksi, joten luehan wikin Aloittelijalle-artikkeli.

PS. Ei ehkä ihan parhaita threadeja keskustella tästä aiheesta?

Threadi on todellakin väärä, mutta en voi olla huomauttamatta sen vertaa, ettei sen Ubuntun valinnan välttämättä tarvitse olla mikään itsestäänselvyys. Esimerkiksi Mandriva, openSUSE ja PCLinuxOS ovat myös melko suosittuja jakeluja, eivätkä häviä ollenkaan Ubuntulle käyttäjäystävällisyydessä. Jokaisella on toki omat puutteensa ja painotusalueensa, ja esimerkiksi live-cd:tä testaamalla huomaa melko nopeasti, pitääko kyseisen jakelun filosofiasta ja toimiiko se omalla laitteistolla.

Ubuntusta voisi mainita sen verran, että hyvinä puolina asennus sekä koodekkien käyttöönotto ovat yksinkertaisia. Toisaalta graafisten asetustyökalujen valikoima on puutteellinen ja valintamahdollisuudet asennusohjelmassa todella rajalliset.

Jos tarkoittamasi “linux 9” on vuonna 2003 julkaistu Red Hat Linux 9, niin niistä ajoista Linux on mennyt todella paljon eteenpäin ja hankalan “säätämisen” määrä vähentynyt huomattavasti. Erikoisempien laitteiden kanssa joutuu silti nykyäänkin tappelemaan, ja usein on vain todettava, että laite ei yksinkertaisesti toimi. Yleisimpänä esimerkkinä monet WLAN-kortit ja tulostimet. Ennen uuden laitteen hankkimista kannattaakin aina tarkistaa luotettavasti lähteestä (laitteen ohjekirja tai myyjä ei ole tällainen) sen Linux-yhteensopivuus.

[quote=“JTS, post:5, topic:151”][quote author=Heikki link=topic=124.msg654#msg654 date=1200831189]
Jep, oman faviconin tarpeesta on puhuttu, mutta sitä ei ole vielä saatu tehtyä. Kuvasi näyttävät hyviltä. Lisääpä se wikiin (http://linux.fi/index.php/Toiminnot:Tallenna) ja mainitse samalla, millä lisenssillä sitä saa käyttää.
[/quote]

Sieläpä se, lisenssillä PD:
http://linux.fi/index.php/Kuva:Linux_fi_logo2_16x16.png[/quote]

Tämä tuli nyt käyttöön, mutta ilman läpinäkyvyyksiä tai muita hienouksia, näemmä .ico muodossa… Kaikki uudemmat selaimet (IE6:ta uudemmat siis) osaisivat kyllä tukea noita png-kuvia suoraan, linkitys onnistuu vaikkapa näin html:n head osassa:

Tämä on nyt toteutettu PNG-muotoisena. Jos ei heti näy niin selaimen välimuististahan se johtuu.