Valoa CD vanhalle koneelle

Onko mahdollista ajaa Valoa CD vanhalle Asus kannettavalle. Siihen on kokeiltu vaikka mitä ja nyt siellä on Ubuntu eli vanha Windows XP Home Edition on ajettu yli Linuxilla. Voiko koeelle nyt sitten kokeilla Valoa. Koneessa on CD asema ja vaikka mitä, myös Wlan, jota muuten en saa pois päältä nyt. Jääkö Wlan myös pysyvästi päälle Valoa versiossa, vai alkaakohan näppäinyhdistelmä Fn+F2 taas toimia, ne ovat vanhan Windowsin Wlan näppylät, mutta eivät toimi Linuxissa.

Siis yrität asentaa valo cd:n ohjelmia linuxiin. Eikös valo cd:n ohjelmat ole tarkoitettu windowsilla ajettavaksi. Eikö ohjelmia sitten löydy sovellusvalikoimasta (http://linux.fi/wiki/Software-center) tai paketinhallinnasta. (http://linux.fi/wiki/Paketinhallinta) vai mitä yrität tehdä?

valo cd:n sivuilla sanotaan
Tämä CD ei ole tarkoitettu Linux-käyttäjille – Linuxissa suosittelemme käyttämään siinä olevaa automaattista ohjelmistohallintaa näiden ohjelmien asentamiseksi. http://www.valo-cd.fi/ohjelmat

Siis kone on vanha Windows XP Home Edition. Siinä on nyt vanha Ubuntu 8 joku, joka tuki loppuu ensivuonna.

Kysymys: Voiko Valoa CD:n nyt ajaa koneelle, kun siinä on ollut Ubuntu, vai voiko Valoa CD:n ajaa ainoastaan XP:n päälle. Tuliko nyt vähän paremmin esitettyä. Kiinnostaa kokeilla vaihtoehtona.

Vanha kone on ollut käyttämättömänä ja mulla on näitä rimpula läpysköjä eli pikkuläppäreitä nyt kaksi Asus ja Acer ja ne joudutaan vähänväliä buuttaamaan. Ei auta virusohjelmat eikä mitkään, mä e jaksa näiden kanssa enää tapella. Kyllä koneen täytyy pysyä kunnossa (varsinkin kun päivittää, ajaa cleenerillä tarkistaa koko aika) pidempään kun muutaman kuukauden kerrallaan. Varsinkin Asus on ihan kaamea, eikä sillä uskalla hoitaa pankkiasioita.

Kyselen nyt vaan, että saisin jonkun koneista toimimaan.

[quote=“pippuri, post:3, topic:1109”]Siis kone on vanha Windows XP Home Edition. Siinä on nyt vanha Ubuntu 8 joku, joka tuki loppuu ensivuonna.

Kysymys: Voiko Valoa CD:n nyt ajaa koneelle, kun siinä on ollut Ubuntu, vai voiko Valoa CD:n ajaa ainoastaan XP:n päälle. Tuliko nyt vähän paremmin esitettyä. Kiinnostaa kokeilla vaihtoehtona.[/quote]

Valo CD on kokoelma ohjelmia. Se ei siis ole käyttöjärjestelmän sisältävä paketti. Käyttöjärjestelmiä ovat mm. XP ja Linux (esim. Ubuntu). Tarkoittaa siis, ettei se ole korvike Ubuntulle tai XP:lle. Siksi se ei ole vaihtoehto, eikä sitä voi asentaa vaihtoehtona jollekin muulle järjestelmälle.

Jos haluaa vaihtaa Ubuntun sellaiseen, jossa tukea on edelleen, kannattanee tutustua ensin vaikkapa uuteen Ubuntuun. Sen jälkeen voi kokeilla muita vaihtoehtoja. Niitä on todella paljon, kuten varmaan on tullut selväksi asioita verkosta jonkin aikaa seuraamalla.

Ehkä suuri osa tätä lukevista (mm. minä) kuvittelee, ettei tätä keskustelua ole tehty ihan vakavissaan. Mutta toisaalta eihän sitä koskaan tiedä. Voisin kuvitella, että sivustolla http://www.valo-cd.fi/ käyminen saattaisi olla hyödyllistä, jos kyseinen ohjelmien kokoelma ei ole tuttu.

Jaakko

Kiitos.