Vanha HP läppäri

Mulla on kotikoneessa(torni) XP Prof, nyt kun XP:tä lakataan tukemasta, ajattelin alkaa opettelemaan Linuxia vanhalla HP OmniBook XE 3:lla, sen prosessori nopeus on 1,133 GHz ja muistia on 640 Mb. Olen sitä käyttänyt pääasiassa merikarttakoneena, mutta olen sillä joskus tarkastanut sääennusteet netistä, mokkulayhteydellä. Ajoin siihen Lubuntu 13.10, asennus sujui kaikin puolin hyvin, mutta aukeamaan en sillä ole Lubuntua saanut, näyttöön tulee vihreä yläreuna ja sitten se kaatuu siihen. Myös levyltä boottaava kokeiluLubuntu käyttäytyy samoin. Näytönohjaimen ajurit eivät ilmeisesti sovi.

Koneessa ei ole vikaa, mulla on nyt kaksi HP XE 3:sta samalla tavalla juntturassa.

Merikarttaohjelmana olen käyttänyt ilmaista, ruotsalaisen hemmon kehittämää Sea Clearia, se pesee kaikki muut 100-0, parempaa en ole tavannut, mutta toimiko se Lubuntulla.

Olen tällä XE 3:lla saanut hoidettua periaatteessa kaikki tietokonehommat veneessä, XP on ollut hyvä käyttöjärjestelmä, jonka tukeminen loppuu, koska Bill Gatesin tarvii saada nappulaa, enkä ole ajatellut lihottaa Bill Gatesia

Saako mistään sopivaa näytönohjainta?

Epäilen hieman koneesi tehoja (1,133 GHz ja Ram 640Mt) pyörittämään haluamaasi Sea Clear -ohjelmaa ylipäätään. Tuosta löysin vain Windowssa toimivaa ohjelmaa.
http://www.sping.com/seaclear/
Linuxissa tuo sovellutus vaatinee vähintäänkin Winen pyörittämään Windows-ohjelmaa.
http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=3659
Lisäys: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=5417

Kyllä Sea Clear toimii niin heikkotehoisella koneella, ettei sellaista enää mistää löydäkkään. Ainoastaan karttojen muunto SC:n sopiviksi kysyy voimaa, mutta muunnettuja karttoja on maailma täynnä ;), mullakin on kaikki Suomen merikartat A:sta-G:hen. Tuossa on manuaali, sivulla 30 on laitteistovaatimuksia : http://www.porinnavigaatioseura.fi/3/koulutus/projektit/Seaclear%20manual%20MMV%20Fin%20163.pdf ,

Olen käyttänyt SC:ä 11v, ensin 400 Mhz, sitten 700 Mhz ja nyt välillä 1,133 Mhz. Jos on pieni kuski, olen laittanut tuon 700Mhz;n koneen, koska se on 12", siitä näkee paremmin yli.

Manuaalissa näkyi myös maininta Wine-ohjelmasta, kun vain saisi Lubuntun pelaamaan.

Enpäs tänään aiemmin huomannutkaan että täällä oli tämä toinenkin ketju samasta aiheesta. Olisi hyvä tehdä vain yksi ketju / aihe.
http://linux.fi/foorumi/index.php?topic=2313