Verkko ei ole "muka" kytketty

Debian server -murheet eivät ota laantuakseen. Nyt olen jo niin pitkällä, että enää on testaamatta, miten saadaan etäyhteys debian-serveriin bootin jälkeen.
No ensin käynnistin x11vnc:n debianista ja sitten otin XP:llä yhteyden TightVNC:tä käyttäen ja vóila, etätyöpöytä pöllähti XP:n ruudulle ja kaikki näytti olevan loistavasti. No suljin debianin työpöydällä näkyvän pääteyhteyden, jossa x11vnc-komento oli annettu ja luonnollisesti etäyhteys pätkähti poikki myös. Puttyllä kuulemma pääsee tässä kohtaa kiinni serveriin, jotta periaattessa voisi käynnistää uudestaan x11vnc:n ja etäyhteyden saisi graafisena uudestaan käyntiin. Se ei kyllä ottanut yhteyttä yhtään mihinkään.
Siirryin “oikeasti” debianin ääreen ja totesin verkkoyhteyden olevan poikki. Serverissä on emolla verkkokortti, joka on kilahtanut ja minulla on 3comin verkkokortti käytössä. Emon kortti on eth0 ja 3com on eth1.
Mikä sen verkkoyhteyden päälle nyt kävi? Koneen takana toinen verkkovalo palaa ja toinen vilkahtelee, samalla letkulla pääsen nettiin XP-kannettavalla mutte nyt yhtäkkiä en tuolla serverillä.
Ei kai se x11vnc:n sammuttaminen nyt noin rankkaa ollut? Käytän siinä eth1:ssä kiinteätä ip:tä, kokeilin dhcp:täkin mutta mikään ei auta, verkkoyhteys ei herää henkiin, ei boottaamalla eikä millään muullakaan.
Neuvokaa nyt tyhmää …

Olethan varma että nuo mystiset kirjaimet eivät ole vaihtaneet paikkaansa(eth0/eth1)?
Entäs saakos eth1 dhcp:llä iipeetä itselleen?
Jos määrittelet yhteyden käsin niin laitatko samalla myös dns:t, gatewayt ja muut kohdilleen vai pelkän iipeen?
Kokeileppas niin että biosista otat käytöstä sen integroidun ihmeen jolloin 3comista pitäisi tulla eth0 ja koitappa sitten uudestaan.