Videokamera linuxissa (ratkaistu)

On tässä jo tullu jonkun aikaa (vko-pari) 'taisteltua erilaisten webbikameroiden kanssa kuvan saamiseksi Skypeen ja kuvapuheluun sukuloisten kanssa.
Sitä varten noita Logitechin kameroita on kertynyt useampikin ‘vuosikerta’ - vanha laatikosta löytyny 4000 sitt ehken vuoden ikäinen pro 9000 Fusion, joka ei toiminut ja siksi parin vkon ikäinen pro 9000, joka ei myöskään tahtonu lähteä juoneen mukaan ja vielä vain parin päivän ikäinen 5500:nenkin… jotka vanhaa 4000 kukuunottamatta eivät oo suostuneet mun kanssani yhteistyöhön uusimman kernelin, 2.6.27.xx:n kanssa. Mutt se 4000 kyll toimii heittämällä eli tökkäämällä …usb-laitteita kaikki kun ovat…

Aikani siinä kiroiltuani, laitoin noi 9000 pron ja 5500:sen jostain syystä myös kokeeksi (?) tohon edellisen version kernel-distroon (2.6.25.xxx) ja helkuti Nehän toimi siinä! Mutta eivät siis nykykernelissä!

“Linus pirskutti, mitä sä oikein meinaat?! Paas korjauttaen toi äkkiä!”

Eli onks muilla onnistunu paree? Ja jos, niin mitä v4l:n logitech-spesiaalin ja uvc:n lisäksi ootte tökkineen tai komentaneet hommiin mukaan? …jotta ne sais toimiin myös nykykernelillä ‘niinkuin silloin ennen’ eli vanhemmalla kernelillä :o ???

Oletko varma, että kaikki tarvittavat modulit on käännetty ja ladattu? Miten kamerat näkyvät lsusb -listauksessa?

Ps. uusin vakaa kerneli on 2.6.28.

2.6.27:ssä on mukana sekä uvc-ajuri että gspca, joiden avulla suurimman osan kameroista [i]pitäisi[/I] toimia. Uvc-tuki löytyy mm kaikista kameroista, joiden paketeissa mainostetaan Vista-yhteensopivuutta.

4000 toimii ilmeisesti pwc-ajurilla (löytyy vanillaytimistä).

S 5500 on uvc-kamera.

Pro 9000 on uvc-kamera. Osassa kameroita on firmware-bugi, joka tekee etteivät ne toimi täysin Linuxissa.

Jos vika ei löytynyt, niin ongelma ainakin ratkes. Kuva Logitechin pro 9000 kamerastakin näkyy nykyisellä suht uudella kernelilläni. :slight_smile:

Sotkun aiheutti joko pae-kerneli tai se, että mulla oli tässä samassa asennettuna sekä default- että pae-kerneli ja moduulit ym palikat ‘luonnollisesti’ (?) molemmille.
Käynnistyksen yhteydessä sain tietty valita kumpaa kerneliä halusin käyttää, joten se oli aina pae-kerneli ja kamera ei toiminut.

Mutta nyt poistin paet, niin kernelin kuin moduulinkin ja jäljelle jäi default-kamat ja kamera toimii OK.

paen mukaan tulon aiheutti 3 Gigan muistimäärä tässä myllyssä.

Joten voin ‘onnitella itseäni’ :wink: ja lopettaa kiroiluni taas tältä erää …eiköhän noita uusia aiheita sitt taas tarvittaessa löydy jostain muusta aiheesta :wink:

Jatkokommentti vielä tuohon nyt, kun syy ilmeisesti selvisi.

Toimimattomuus johtui kahden kernelin (pae ja default) ja sen seurauksena kahden moduuliversion ja näyttisajurin mukanaolosta samassa (m)asennuksessa. Oli ehken liikaa mahd latausjärjestyksestä johtuvia, vaihtuvia kombinaatioita… (?)

Ja tääkin selvis sillä, että nyt kokeilin yllytettynä vielä ‘yksinäisen’ pae-kernelin toimivuuttaa poistamalla defaultin moduuleineen ja tietty sitä ennen asentamalla paen takaisin. Ja hyvinhän tuo näkyy pelittävän. Ja kuva 9000:ssa on PALJON parempi kuin 4000:n VGA-kuva, vaikka omani onkin… :wink:

Kyll linux osaa, kohan mun kaltaiset ei sössis aina välillä…

siis yksi kerneli ja yksi näytönohjaimen ajuri ja niiden mukaiset moduulit käytössä, niin Logitech pro 9000 toimii niin kuin pitääkin