Videon editointiin ohjelma

OpenShot on kokeiltu, kyllähän sillä editoi jos se vaan pysyy pystyssä. Joskus saa videon editoitua, mutta kun aion pakata sen, niin se ikkuna kaatuu. Joskus saan ohjelman takas pystyyn ja avaan tallennetun projektin, jota aion muokata, niin koko gnome käynnistyy uudelleen ja pitää kirjautua sisään ja avata openshot uudelleen.
Lisäksi klippien jakaminen on hankalaa, kun katkasen klipin, jää edellisen ja seuraavan klipin väliin katkaistun klipin pituinen tyhjä joka ei automaattisesti lähe pois, vaan tyhjän jälkeiset klipit pitää kaikki erikseen raahata tyhjää ennen olevaan klippiin kiinni.

Että mikä olisi yhtä helppokäyttöinen mutta tarpeeksi monipuolinen editointiohjelma. Läppäri on 5 vuotta vanha, että kovin raskasta ohjelmaa se ei jaksa.

Tuolta wikistä löytyy luettelo eri ohjelmista, kannattaa kokeilla eri ohjelmia.
http://www.linux.fi/wiki/Videoeditointi

Muutamasta ohjelmasta on itsellä kokemusta:

  • Kdenlive on ainakin monipuolinen ja helppokäyttöinen. Keveydestä en niinkään ole varma.
  • Avidemux on taas paljon yksinkertaisempi. Ei kovin monipuolinen mutta ihan perus leikkausjutut onnistuu sillä.

Huomaa myös että GNOME on todella raskas työpöytäympäristö 5 vuotta vanhaan läppäriin.

No en nyt tiedä onko se nyt niin raskas vanhalle läppärille. Olen kyllä säätäny kaikkein hienoimmat graafiset jutut pois, että kyllä tällä peruskäyttö onnistuu ihan ok.

Kaikkein kevein video-editointitapa taitaa olla komentorivi.

Aikaa sekin vie, kun ensiksi kannattaa raakavideo muuttaa pistematriisi-kuviksi. Lisäksi ongelmia tulee, mikäli haluaa äänenkin editoinnin tehdä samalla.

Videon tekeminen onnistuu myös Blenderillä, jotai ei löytynyt listasta, mutta sitä tuskin kannattaa käyttää a) jos ei ole käyttänyt Blenderiä aikaisemmin b) ja ei tarvitse 3D-malleja videon sisällä.

En osaa itsekään käyttää Blenderiä videon teossa, mutta isot pojat ovat kertonee. :smile: