Voiko Mint 20.1 valikko ikkunaa muuttaa

Vaihdoin Mint 18.1 järjestelmään 20.1, molemmat Cinnamon-työpöydällä. Kun 18.1:ssä klikkaa hiiren oik. vaikka Kuvat-kansion päällä, avautuu valikkoikkuna, jonka ylimäisenä on Avaa, sen perässä on näytä enemmän toimintoja ja plus-merkki, jota klikkaamalla avautuu lisää valintamahdollisuuksia, esim Tee linkki, Siirrä kohteeseen, Kopioi kohteeseen, ym. 20.1:stä puuttuu tämä mahdollisuus, seurauksena lisää hommia. Voiko ko valikkoikkunan muuttaa isommaksi jotain kautta tuossa uudemmassa versiossa.

Kyllä sieltä jostakin löytyy tiedostohallinnan (Memo) asetuksista, mitä kohteita kohdevalikossa näytetään. Manjaron (Xfce) käyttäjänä, täsmäohje tähän, jää antamatta.

Olen yrittänyt löytää konstia millä saa muutettua valikon sellaiseksi, joka oli 19.1 Cinnamon työpöydällä, kerran näin em valikon, kun avasin pääkäyttäjänä, mutta se oli harmaana.

En aivan hahmota mitä valikkoa tarkoitat, mutta kohdevalikon sisältö muuttuu, sen mukaan minkä kohteen päällä hiiren oikeanpuolimmaista painiketta painat. Kohdevalikot on sisällöltään ohjelmakohtaisia, joihin työpöytämanageri luo teemoihin perustuvan ulkoisen olemuksen.

Jos nyt ajatellaan että käytät nyt Mint 20.1:tä Cinnamon työpöydällä, tarkemmin tietämättä minkä ohjelman kohdevalikosta on kyse, voi hyvällä syyllä olettaa ettei samaa kohdevalikkoa saa näkymään mikä oli versiossa 19.1, johtuen siitä että versioiden välillä on eroja jo itse ohjelmassa.

Ajatellaanpa että olisi ollut kyseessä tiedostohallinnan kohdevalikko. Cinnamon työpöydällä Mintin versiossa 19.1, tiedostonhallintaa hoiti NEMO 4.0.6, ja nyt versiossa 20.1 samaa virkaa hoitaa NEMO 4.8.4, tässä välissä tiedostonhallinnassa on varmasti jotain muutoksia tapahtunut, myös kohdevalikoiden osalta.

Tietysti voit yrittää asentaa tuon vanhan NEMO version, uuden tilalle, vaikken usko sen onnistuvan, mutta ainahan voi yrittää.

No sitten voidaan arvailla että et tarkoittanut kohdevalikon sisältöä, vaan ulkonäköä, tämän muuttamiselle on olemassa paremmat edellytykset onnistua, muokkaamalla teemaa NEMON osilta samanlaiseksi joka oli käytössä vanhassa versiossa. Edessä on kuitenkin erittäin hankala tehtävä tyylitellä NEMO uudelleen, koska oppaita tuskin löytyy mistään.

Tää valikko on 19.1:ssa

Tämän 20.2 olevan valikon tilalle haluaisin 19.1 version valikon

Joo, NEMON kohdevalikostahan tuossa on kysymys, ja sen sisältö määräytyy kohteen mukaan. Jotta kaikki mahdollinen tulisi valikossa näytetyksi, tulee sinun ruksata asetuksista tarjolla olevat kohdat. Avaat tiedostonhallinnan, valitset valikon “Muokkaa” => “Asetukset” => “Pikavalikot”, tulisi näyttämään kutakuinkin alla olevan kuvan mukaiselta.

NEMO -tiedostonhallinnalle on joitakin laajennoksia, jotka saattavat näkyä juuri tuossa valikossa.

  • nemo-terminal
  • nemo-share
  • nemo-seahorse
  • nemo-qml-plugin-notifications
  • nemo-python
  • nemo-preview
  • nemo-pdf-tools-git
  • nemo-image-converter
  • gtkhash-nemo

En tiedä miten Cinnamonissa pääsee tiedoston hallintaan, ei näy missään sillä nimellä

Löysin jonkun Memon, sillä kun avaa esim kuvat, niin näkyy parempi valikko, mut kun siirtää Kuvat-kansion työpöydälle, niin parempi valikko on pois.

Kävit kuitenkin tarkistamassa, ne asetukset, eikö niin?

Ei ollut mitään asetuksia. Pitäis saada asennettua se oletukseksi

Oli toinenkin ohjelma, Nautilus, mutta samat oireet kun avaa kansion-kuvat työpöydältä.Päätteeltä vois varmaan muutella 20.2:n valikkoasetuksia, mutta kun en osaa, joku osaaja vois neuvoa :roll_eyes:

Kyllä tuo kuvakaappaus on aito, ja samat asetukset ne löytyvät sinultakin.

Kirjoita polku, joka johtaa tiedostonhallinnan asetuksiin Cinnamon 20.2 :ssa

Minulla on käytössä Thunar, joka on nopea ja helppokäyttöinen tiedostonhallintaohjelma Xfce-ympäristöön. Tunnen tämän paremmin kuin Nemo- tai Nautilus-tiedostoselaimet. Thunar näyttää myös työpöytäkohteissa käyttäjän määrittämiä valikkokohteita, ja niiden määrittelykin on tehty suhtkoht helpoksi.

Tuossa kuvallisessa viestissähän minä sen polun jo annoin.

Millähän nimellä tuo tiedostonhallinta on Cinnamonissa, joka ei ole Xfce pohjainen

Nemo-tiedostonhallinta on Cinnamon työpöydän oletus, jota ei kuitenkaan ole pakko käyttää, vaan tilalle tai rinnalle voi asentaa jonkun toisenkin.

Ei, ei, älä avaa järjestelmän asetuksia, vaan tiedostonhallinta eli nemo.