Voinko asentaa ubundun samsung RV611 uuteen kannettavaan Verkkokauppa) ?

Olen ostanut kannettavan Samsung RV511 koneet verkkokaupasta. Haluaisin siihen Linuxin kun en tykkää päivittelevästä Windowsista. Onko odotettavissa vaikeuksia ?

Enpäs sano tuosta laiteyksilöstä mitään, mutta yleisesti ottaen on viisasta kokeilla ns. live-cd:llä tuota konetta ja tarkistaa että kaikki toimii. Käynnistät vaikka Ubuntun asennus-cd:llä sen ja testailet toimiiko kaikki niinkun pitää. Ja Googlaat tuolla laitemallilla, onko jollain jo kokemuksia.

Ja vaikka jokin hilavitkutin ei suoraa toimisikaan Ubuntu Live-CD:llä, on mahdollista saada se toimimaan asennuksen jälkeen noutamalla tarvittavia lisäosia järjestelmään. Myös eri jakeluilla on hieman erilainen tuki laitteille. Jossakin jakelussa lisälaitteet voivat toimia ihan mukavasti Out Of Box, jossakussa toisessa vaaditaan enemmän tai vähemmän konfigurointia.

Myös Linux-jakelut vaativat päivityksiä tietoturvan takaamiseksi. Useimmissa jakeluissa ne asentuvat automaattisesti. Samalla päivittyvät kaikki ohjelmatkin jotka on asennettu pakettienhallinnan kautta. Windowsissa eri ohjelmilla usein on/ei ole oma päivitystapansa jotka vielä pyytävät erikseen käyttäjältä toimia.
Vaikeuksia tuskin on Windowsia enempää.