Vuoden 2008 viimeinen tapaaminen ja ensi vuoden näkymät

Terveiset kertausharjoituksesta!

Mikä mahtoi olla 20.11. kokoontumisen anti? Ei näy keskustelua…

Ymmärtääkseni seuraavan kokoontumisen ajankohta jäi tuolloin auki, joten sitä pitäisi ryhtyä nyt kiinnittämään. Muistutan, että tärkein potentiaalinen rahoittajamme Pohjois-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (PoKat) pitää syyskokouksensa itsenäisyyspäivän aattona, joten Jinuxin tulevan vuoden isommat linjaukset pitäisi olla selvillä lähipäivinä. Syyskauden viimeinen kokoontuminen voisi olla sen jälkeenkin, jotta voimme miettiä mihin 5.12. Tiedepuistolla päätetyt tukieurot käytetään. Olisiko tuo vuoden viimeinen kokoontumisemme nyt sitten 10. vai 11. joulukuuta, ja missä?

Tässä yhteydessä en voi olla mainitsematta päivän jymyuutista: FLUG järjestää 8.-9. tammikuuta Valamossa LTSP 5 Työpaja 2009 tapahtuman [1], johon pyrin järjestämään PoKatin rahoitusta jäsentensä osallistumiselle - olkoonkin, että yhdistyksen rahakirstu kumisee tyhjyyttään tammikuussa. Mutta entä se oma ponnistus, Linux-päivä 2009 tai jotain vastaavaa? Löytyisikö jokunen halukas sitoutumaan yhden perjantai-iltapäivän ja illan tapahtuman järjestämiseen? Ajankohta voisi nähdäkseni olla 24.4.2009, varapäivinä 17. huhtikuuta ja 15. toukokuuta. Hyvin paljoa osaamista ei tarvita, intoa vain - siitä se lähtee! :smiley:

Ja asiasta kolmanteen: mikä se olisi - ajankohdan ja paikan lisäksi - vuoden viimeisen kokoontumisen teema? Itse en mene lupaamaan enää mitään, PoKat korttelinörttikuvioineen on imenyt kyllä mehut nyt jo aika tarkkaan tämän vuoden osalta. Paitsi että se elokuussa visioimani universaali korjaus-CD alkaa olla valmis (0.9). Potkua projektille antoi erityisen sekaisin oleva MacBook Pro, jonka tiedot olisin halunnut pelastaa, mutta kaiken maailman muiden kiireiden vuoksi piti lopulta lanata koko mäkki ja asentaa kaikki uusiksi, jotta asiakas pääsi konettaan lopulta taas käyttämään.

Se universaali-CD pohjautuu sitten Puppy Linuxiin [2]. Käytäntö tulee näyttämään, oliko valintani oikea.

Olli

[1] http://wiki.ubuntu-fi.org/LTSP5_Ty%C3%B6paja_2009, http://blog.ubuntu-fi.org/2008/552/
[2] http://www.puppylinux.org/

Viime kerralla esittelin mm. Valamon-työpajan uutiskatsauksessa ja testailtiin 8.10:ä. Kytkettin mm. mokkula joka meni heittämällä.
Sitten mietittin, että viimeinen kokoontuminen voisi olla esim. 11. päivä, jolloin sovittaisiin ensivuoden suuntaviivoista. Sopiiko Ollille ko. päivä?

Sopiihan se, kun pannaan sopimaan. Mikä paikka?

Olli

Linuxpäivä on hyvä idea, pitäisikö sinne kysyä ubuntulta läjä uusimman version romppuja?
Voisi jakaa niitä sitten vierailijoille.

Jos esimerkiksi yrittäisi saada jonkun 50 kpl tai jopa enemmän?

Voisin jotenkin olla häsläämässä tuona ajankohtana. Sikälimikäli tarvetta on ja ei tule “force majeure” tilannetta päällensä.

Pitänee miettiä vaikka tapaamisillassa sitten vaihtoehtoja tarkemmin.

Vuoden viimeisen tapaamisen ajankohta näyttäisi olevan 11. päivä torstaina. Paikasta ei ainakaan minulla ole vielä tietoa. Torstai johtaa myös äänestystilastoa osoitteessa http://linux.fi/foorumi/index.php?topic=376.0. Huomautan kuitenkin, että äänestäneitä on vain kahdeksan, ja postituslistalla on yli 20 jäsentä. Olisi siis toivottavaa, että mahdollisimman moni äänestäisi ennen äänestysajan päättymistä (12.12.), jotta saisimme selville parhaan viikonpäivän kevätkauden kokoontumisille.

Voisimme tosin harkita sellaistakin vaihtoehtoa, että kaikki kokoontumiset eivät olisi yhteiskokoontumisia, vaan välillä pienemmät ryhmät kokoontuisivat parhaaksi katsominaan aikoina soveltuvissa paikoissa tietyn teeman merkeissä, ja työryhmien tuloksia käytäisiin sitten välillä läpi yhteiskokoontumisissa muiden yhteisten asioiden ohella. Näin ollen esimerkiksi kotiverkon määrittely, LTSP-virittely ja minikoneen rakentelu voisivat olla erillisiä teemoja juuri niille joita kyseinen aihe eniten kiinnostaa. Ja mieluiten vielä niin, että kokoontumisajat eivät menisi päällekkäin, jotta pariinkin eri työryhmään voisivat innokkaimmat osallistua. Mutta tämä on vain tällainen alustava idea, ei mikään tuleva linjaus.

Olli