Wacom Bamboo Pen&Touch (CTH-470) - Ei vain suostu toimimaan

Ostinpa tänään vanhan risan piirtopöydän tilalle Wacomin Pen&Touch -piirtopöydän. Kytkin koneeseen, käynnistin uudelleen, mutta hiiren osoitin suostuu liikkumaan vain Windowsin puolella. Ja kun yritän löytää apuja googlettamalla, löytyy väitteitä että vehkeen pitäisi toimia ilman erityisiä toimenpiteitä. Käytössä siis Linux Mint 11 ja kernelistä versio 2.6.38-8-generic. Laite siis tosiaan toimii Windows-puolla, mutta pöytäkoneella eikä kahdella läppärillä Linux-distroissa yhtä laihoin tuloksin. Valo syttyy laitteeseen, painallukset ja kynän käyttö näkyvät valon värien vaihteluna, mutta käyttöjärjestelmään asti mitään ei vain tunnu siirtyvän. Oma ongelmanratkaisukyky on tyrehtynyt kuuden tunnin googlettelun ja pakettien etsimisen jälkeen.

Osaisikohan kukaan täällä tyrkätä oikeaan suuntaan tai auttaa selvittämään missä vika ja miten sen pystyisi korjaamaan. Wacomin piirtopöydän malli on siis CTH-470.

[quote=“muninn87, post:1, topic:1363”]Ostinpa tänään vanhan risan piirtopöydän tilalle Wacomin Pen&Touch -piirtopöydän. Kytkin koneeseen, käynnistin uudelleen, mutta hiiren osoitin suostuu liikkumaan vain Windowsin puolella. Ja kun yritän löytää apuja googlettamalla, löytyy väitteitä että vehkeen pitäisi toimia ilman erityisiä toimenpiteitä. Käytössä siis Linux Mint 11 ja kernelistä versio 2.6.38-8-generic. Laite siis tosiaan toimii Windows-puolla, mutta pöytäkoneella eikä kahdella läppärillä Linux-distroissa yhtä laihoin tuloksin. Valo syttyy laitteeseen, painallukset ja kynän käyttö näkyvät valon värien vaihteluna, mutta käyttöjärjestelmään asti mitään ei vain tunnu siirtyvän. Oma ongelmanratkaisukyky on tyrehtynyt kuuden tunnin googlettelun ja pakettien etsimisen jälkeen.

Osaisikohan kukaan täällä tyrkätä oikeaan suuntaan tai auttaa selvittämään missä vika ja miten sen pystyisi korjaamaan. Wacomin piirtopöydän malli on siis CTH-470.[/quote]

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1515562


Eero

[quote=“eero, post:2, topic:1363”]http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1515562

Eero[/quote]

Tulipahan nyt toiseen kertaan käytyä tuo ohje läpi, mutta osoitin ei edelleenkään liiku vaikka kädellä piirtopöytää hiplaisi tai tuota kynää sen pinnalla liikuttelisi. Kaiken järjen mukaan homman pitäisi toimia, mutta en vain pysty keksimään, missä vika on.

[quote=“muninn87, post:3, topic:1363”][quote author=eero link=topic=2125.msg8723#msg8723 date=1320900011]
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1515562

Eero
[/quote]

Tulipahan nyt toiseen kertaan käytyä tuo ohje läpi, mutta osoitin ei edelleenkään liiku vaikka kädellä piirtopöytää hiplaisi tai tuota kynää sen pinnalla liikuttelisi. Kaiken järjen mukaan homman pitäisi toimia, mutta en vain pysty keksimään, missä vika on.[/quote]

Noi on monesti aika vaativia asennuksia. itse auttaisin muuten, mutta ei ole aikaa eikä kyseistä laitetta.


Eero