Wolfestein: Enemy Territory asennus?

latasin kysesen pelin ja se on .run formaattia ja pakettienkäsittelyohjelma ei tunnista sitä :’( tietääkö kukkaan miten sen vois asentaa?

Tuo on asennustiedosto (kuten Windowsin exe). Se pitää ajaa.

Avaa pääte (Pääte/Terminal/Konsole tai vastaava). Mene päätteellä hakemistoon johon latasit sen komentamalla cd /polku/ko./hakemistoon/ (kotihakemistoon pääsee cd ~, lisäohjeita esim. Wikistä). Komenna pääkäyttäjänä (jos olet asetamassa kaikille käyttäjille, jos itsellesi ei tarvitse rootin oikeuksia) sh asennustiedosto.run ja se alkaa asentaa.
Ne pääkäyttäjäoikeudet saa Ubuntussa kirjoittamalla sudo komento (jossa komento on tuo sh asennustiedosto.sh) ja se suorittaa sen asennuksen.
Muissa jakeluissa ‘joutunee’ komentamaan ensin su - (huomaa viiva) ja sitten tuo komento.

Tässä vanhat asennusohjeet Ubuntu Suomen wikistä, jos kysymyksiä herää.

ok kitoksia sain asennettua sen ;D

Ihan BTW, jouduitko päivittämään punkbusterin?
Jostain syystä pb tuntuu hejaavan herkemmin Linuxin puolella kuin Windowsissa. Ainakin useammin joutui päivittelemaan Linuxissa, kun joskus aikapäiviä sitten kokeilin.

En oo päivittäny vielä mittään mutta pittää ainaki tuo 2.60b päivittää, tuli pieniä ongelmia kun alakoin pellaan. Äänet ei kuulu ja kentisä on mustia kohtia jos on möykkynen maasto ??? en tiiä mitä pitäs tehä :-[

mikä näytönohjain ja mikä ajuri?


Eero

Helpoin/paras tapa asentaa Enemy Territory on käyttää Playdeb repoa. Huom toimii vaan .deb pohjaisilla distroilla.

En löydä linuxista näytönohjaimen ja ajurin tietoja:( suoritin on 2xAMD Turion™ 64X2 Mobile Technology TL.50, siitä ei taida olla paljon apua :’( Näyttis muistaakseni joku ATI