X/K/Ubuntu Intrepid 8.10

Eli tällainen on julkaisussa joskus syksyllä, veikkaisin lokakuuta.

Kubuntu-puolella tapahtuu siirto KDE4:n, kolmosta ei enää tueta. Kirjastot on yhä saatavilla mutta varsinaisia asennusmedioita ei.

Käyty on myös keskustelua (UDS Prague eli Prahassa pidetty Ubuntu-kehittäjien kokous) siitä, pitäisikö Kubuntu release aikataulu sovitata KDE:n julkaisuihin. Päätettiin tätä vastaan.

Täällä on työkaluja mitkä tarvitsevat vielä kde 3-> kde4 -muunnoksen: https://wiki.kubuntu.org/KubuntuIntrepidKDE4Porting

http://www.kdedevelopers.org/node/3494

r

Jeh, odotellaan innolla, täytyy varmaan ottaa kehitysversio kohta käyttöön :). Ubuntu 8.04 on loistava, mutta KDE4-Kubuntu 8.04 omien kokemuksieni mukaan aika surkea (viimeistelemätön, mikä on ymmärrettävää, sillä KDE 4.0 on aika uusi ja keskeneräinen, 4.1:tä odotellessa). Toivottavasti Kubuntu 8.04:ään ehtii KDE 4.1 ja kokonaisvaikutelma on muutenkin viimeistellympi.

Joop, luulenpa että tuon myötä alkaa KDE4 näkyä vahvemmin työpöydillä. Itselläni ei ainakaan ole vielä riittänyt kiinnostusta siirtyä sitä käyttämään, kun tämä kolmonen pelittää niin hyvin.

Onnistuukohan 8.10 beta version tilalle vaihtaa 8.04 ubuntu? Miten se käytännössä tehdään? Onko jossakin ohje vanhan version vaihdosta uudemman tilalle?

Eipä taida valitettavasti onnistua mitenkään suoraviivaisesti. Ehkä paras vaihtoehto olisi kotihakemiston ja asetustiedostojen talteen kopiointi ja vanhan version asennus puhtaalta pöydältä. Mikäs 8.10:ssä nyppii? Olethan asentanut uusimmat päivitykset - 8.10 on päivittynyt todella hanakasti viime viikot, kun julkaisu on suunniteltu tapahtuvaksi aivan näinä päivinä.