X-pääte

Minulla on pöytäkone ja läppäri. Tarkoituksena olisi käyttää läppäriä X-palvelimena ja pöytäkonetta X-asiakkaana. Läppärissä ei ole kiintolevyä, mutta siinä on DVD-asema ja usb-portteja. Pöytäkoneessa on asennettuna Debian. Koneet yhdistettäisiin ristiinkytketyllä verkkokaapelilla. Pöytäkonetta pitäisi myös pystyä käyttämään samaan aikaan kuin läppäriä. Miten tämä onnistuisi? Entä onko nyyssit vieläkin aktiivisia?

Ei kokemusta aiheesta itsellä, mutta wikistä löytyy joku vanhentunut ohje Debianille.
http://linux.fi/wiki/LTSP#Debian

Asiantuntijat perustivat muuten juuri uuden LTSP-alueen foorumille.
http://linux.fi/foorumi/index.php?board=23.0

Ilman kiintolevyä tarkoittaa kai, että on käytettävä live-CD:tä, -DVD:tä tai -tikkua. (Luulisin, että verkkobuuttaukseenkin tarvittaisiin jokin paikallinen kiintolevy.)

Siitä eteenpäin ei kai periaatteessa ole vaikeaa. Yksinkertaisin ratkaisu on pyörittää pöytäkoneella SSH-palvelinta niin, että /etc/ssh/sshd_configissa on rivi

jonka jälkeen asiakaskoneen päätteessä otetaan yhteys -X-valitsimella:

(Tai järkevämmin ehkä trusted X11 forwarding ja -Y-valitsin.)

X SSH:n yli tahtoo tosin olla hyvin hidas; VNC olisi ilmeisesti nopeampi. Itsellä tarve ajaa X:ää koneelta toiselle on ollut sen verran pientä, että tuo ssh-kikka on riittänyt.

Tarvitseeko käyttää SSH:ta, jos yhdistää koneet suoraan verkkokaapelilla? Kumpaakaan konetta ei myöskään yhdistetä muuhun nettiin kuin tuohon.
[size=8pt]Edit: Ei tarvitse. Terveisin Google[/size]

Seuraavana ongelmana on että [tt]echo $DISPLAY[/tt] ei palauta mitään kun olen yhdistänyt pöytäkoneeseen läppärillä. Tarvitsisin tuota, jotta voisin nähdä X:n läppärin näytöllä. Lisäksi joku voisi päivittää wikin etusivun FLOSS Manuals-linkin.