Xubuntun yhteys pätkii

Asensin jokin aika sitten Ubuntun, jonka vaihdoin noin viikko sitten Xubuntuun (14.04). Samalla alkoi nettiyhteys katkeilemaan. Yhteys toimi noin 10-20 minuuttia, ja sen jälkeen katkesi. Päivitysten asentaminen näytti ensin korjanneen tilanteen, mutta pätkimistä esiintyy edelleen. Yhteys voi olla kunnossa tunnin tai parikin, mutta sitten taas katkeaa. Yhteyden muodostaminen uudelleen yhteys-kuvakkeesta käsin ei onnistu. Selaimen käynnistäminen uudelleen ei auta. Sähköposti ei myöskään toimi, eikä mikään muukaan. Selaimella ei pääse myöskään modeemin asetusvalikkoon. Pingaus terminaalista käsin ei tuota vastausta. Soneran sivuilla ei ole ilmoituksia yhteysongelmista. Modeemin merkkivalot näyttävät että yhteys toimii, ja tabletilla saan wlanin kautta yhteyden ihan normaalisti. Ainostaan koneen käynnistäminen uudelleen palauttaa yhteyden.
Viittaisi siis siihen että Xubuntussa on jotain vialla?

Hiukan lisätietoutelua. :wink:
Minkälainen netti (3G, 4G, ADSL, muu mikä)?
Miten kone on yhdistetty modeemiin (verkkokaapeli, USB, WLAN, muu mikä)?
Modeemin merkki/malli kiinnostanee auttajia myös.

Kokeile pingata pelkkään IP-osoitteeseen silloin kun netti ei toimi, esim google.com:

Jos tuo toimii on vika luultavammin nimipalvelinasetuksissa.

Ihan hatusta heitän kokeeksi että kannataa kokeilla kestoinhokki IPv6:tä pois käytöstä,
ts. pakottaa verkkoasetuksita pelkästään IPv4 käyttöön.

Infoa modeemin asetussivulta:

Thomson Gateway
Product Name: TG789vn
Software Release: 8.8.B.A
Service Name: Sonera SMART 2.2.2 (modified by user)
http://www5.sonera.fi/ohjeet/Thomson_TG789

ADSL-modeemi, yhdistetty kaapelilla emolevyn verkkokorttiin. Mikään pingaus ei tuota tulosta, ei IP:llä eikä nimellä. Laitoin sinne asetuksiin nyt IPv6:n kohdalle “ohita”, jos se vaikka tarkoittaa että se on silloin pois käytöstä…? Minulla on ollut tämä sama liittymä ja verkkokortti jo vuosia, ja tuo modeemikin jo pari vuotta. XP:llä oli yhteyden kanssa hyvin harvoin ongelmia, joten en ole koskaan noihin asetuksiin syvemmin perehtynyt.

Ehkä kuitenkin (myös) Xubuntun verkkoasetuksista se IPv6 pois. No tuo on hakuammuntaa ihan.
Verkkokortin tiedot näkee näin (katso myös silloin kun netti katkeaa):

Tuntematta tuota modeemia yhtään, voisi olla ihan OK kokeilla asettaa siitä kiinteä IP-osoite tietokoneelle.

Tällaista keskustelua olen käynyt Xubuntun kanssa yhteyden katkettua:

ping -c 3 74.125.232.193 >
PING 74.125.232.193 (74.125.232.193) 56(84) bytes of data.
From 192.168.1.64 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.64 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.64 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
— 74.125.232.193 ping statistics —
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2008ms
pipe 2
ping -c 3 www.google.fi > ping: unknown host www.google.fi
lspci | grep -i eth
Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 7c)

Niin juuri olen tehnyt. Modeemista en ole löytänyt sellaista asetusta.

IP on nyt laitettu kiinteäksi erään Ubuntu-sivun ohjeen mukaan. Hieman ihmettelen että yhteys nyt ylipäänsä toimii, kun nuo Soneran tiedot piti kaivaa ties mistä. Valmiita ohjeita siellä ei (tietenkään) ole Linuxille, mutta ilmeisesti onnistuin laittamaan asetuksiin jotain oikein. Nyt sitten katsotaan pysyykö yhteys päällä.

Ei auttanut, kun Xubuntu kadottaa manuaalisesti asetetut tiedot. Kun koneen käynnistää uudelleen, yhteys on mennyt jälleen tilaan “Automaattinen (DHCP)” ja manuaalisesti asetetut tiedot ovat kadonneet, vaikka olin ne tallentanut.

:frowning:

[quote=“Suurmoguli, post:7, topic:1620”]Ei auttanut, kun Xubuntu kadottaa manuaalisesti asetetut tiedot. Kun koneen käynnistää uudelleen, yhteys on mennyt jälleen tilaan “Automaattinen (DHCP)” ja manuaalisesti asetetut tiedot ovat kadonneet, vaikka olin ne tallentanut.

:([/quote]

network manager voi monesti olla hieman puginen - ehkä olet unohtanut paikkaa jotain save nappia. toki voi disabloida network managerin ja laittaa konffit käsin interfaces? tiedostoon, se sen nimi tais olla debian pohjaisissa.


Eero

Näin voi käsin kokonaan estää Network managerin toiminnan.
Mutta tietysti silloin pitää olla verkon asetukset muuten tehty, eli /etc/network/interfaces tiedostoon.
Siitä saa joku viisaampi neuvoa, tai Googlella löytyy ohjetta.

Network Managerin käytöstäpoisto näin:

sudo service network-manager stop
echo "manual" | sudo tee /etc/init/network-manager.override

Tuo tekee tarvittavan tiedoston ja lisää sinne manual sanan, toki voit tehdä sen tekstieditorillakin.
Nyt ko. manageri ei käynnisty enää koneen käynnistyessä.

Network Managerin saa palautettua toimintaan näin:

sudo rm /etc/init/network-manager.override
sudo service network-manager start

edit: lainaus
kiitos juyli korjauksesta, tosin kyllä ne vanhatkin toimi, mutta nyt on parempi.

Mietin vain, että tuo korttikin voi olla rikki. Täällä yksi VIA:n piirillä ollut kortti (joku rhine taisi olla sekin) hajosi sillä tavalla, että se lakkasi toimimasta kesken käytön ja paketit eivät vain liikkuneet. En muista tuliko virhettä vai tippuneita paketteja vai mitä, mutta vaihtamalla toiseen korttiin, joka sekin oli samanlainen tuo alkoi pelittää ihan nätisti.

Tippuneet paketit ja virheet näkee vaikkapa ip-komennon listauksesta seuraavasti:

Omalla koneellani (kannettava) tuo antaa tällaisen:

1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00 RX: bytes packets errors dropped overrun mcast 12160 160 0 0 0 0 TX: bytes packets errors dropped carrier collsns 12160 160 0 0 0 0 2: wlp2s0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP mode DORMANT group default qlen 1000 link/ether e8:2a:ea:31:9b:97 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff RX: bytes packets errors dropped overrun mcast 45405428 38877 0 0 0 0 TX: bytes packets errors dropped carrier collsns 3156149 19381 0 0 0 0
Tuo ensimmäinen, lo, ei ole kiinnostava, koska se on “loopback interface” eli ei liity mitenkään tietokoneen fyysisiin verkkokortteihin. Alempi on omassani langaton verkko, mutta sen listaus on ihan sama kuin langallisilla (jotka taas ovat yleensä eth-alkuisia). Jos siinä on vain bytes ja packets sarakkeissa nollaa suurempia arvoja, niin kaikki on kunnossa sen puolesta, mutta errors ja dropped sarakkeiden nollaa suuremmat arvot viittaavat laite- tai ajuriongelmiin, jotka voivat siis johtua kortista, ajurista tai verkkojohdosta.

Ja enemmän tietoa voi sitten saada vaikka näin:

$ ip -s -s link show wlp2s0 2: wlp2s0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP mode DORMANT group default qlen 1000 link/ether e8:2a:ea:31:9b:97 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff RX: bytes packets errors dropped overrun mcast 45504252 39259 0 0 0 0 RX errors: length crc frame fifo missed 0 0 0 0 0 TX: bytes packets errors dropped carrier collsns 3210363 19668 0 0 0 0 TX errors: aborted fifo window heartbeat transns 0 0 0 0 2 $
eli lisää vain toisen -s -vivun tuohon. Tuo show wlp2s0 oli vain näön vuoksi eli myös liittymän (interface) voi määritellä.

[quote=“eero, post:8, topic:1620”]network manager voi monesti olla hieman puginen - ehkä olet unohtanut paikkaa jotain save nappia. toki voi disabloida network managerin ja laittaa konffit käsin interfaces? tiedostoon, se sen nimi tais olla debian pohjaisissa.


Eero[/quote]

Manuaalisia tietoja ei voi tallentaa ennen kuin kaikki oleelliset tiedot on annettu, eli sitä tallenna-nappia voi painaa vasta sitten. Olen kyllä varma että sitä painoin, kun sitä varten jouduin ne kaikki tiedot siihen haalimaan. Näkyy se nyt siinä pysyvän mutta jotain siinä on nyt väärin. Kentät ovat “osoite, verkkopeite ja yhdyskäytävä”, sen lisäksi “ylimääräiset DNS-palvelimet, ylimääräiset etsittävät toimialueet ja DHCP-asiakastunniste”. Lisäksi voi valita “Vaadi IPv4-osoite tälle yhteydelle”. Ja lisäksi IPv4:lle voi määrittää reittejä ym.
IP-osoitteeni tiedän, ja Soneran sivuilta olen onnistunut löytämään DNS-osoitteet mutta en mitään muuta hyödyllistä. Kaikki muu on pelkän arvailun varassa. Kun nyt edes tietäisin mitä näihin kaikkiin kenttiin pitää laittaa, niin voisin testata onko sillä mitään vaikutusta.

[quote=“raimo, post:9, topic:1620”]Network Managerin saa palautettua toimintaan näin:

Komento voi olla myös nykyisin muotoa: sudo service network-manager start
man service kertonee lisää…
Komennoilla ifconfig, cat /etc/resolv.conf saa selville yhtä sun toista verkon tilasta. Ja ehkä tilanteessasi verkon uudelleenkäynnistys jo voisi auttaa.
Minulla Xubuntulla langaton verkko toimii ongelmitta, joten on vaikeaa testata.
Joskus aikoinaan muistelen, että joissakin ongelmatilanteissa ylläpitämällä ping:llä jatkuvasti yhteyden, ei yhteys päässyt missään vaiheessa katkeamaan.
Esim. ping i 10 tms. Ja jälleen man ping kertoo lisää ko. ohjelman syntaksista.

Tuli mieleen että jos konffii käsin verkkoasetukset voi käydä niin että NetworkManager iskee jonkin ajan päästä väliin ellei sitä ole muistettu pimentää kokonaan. Toinen tie on toki tehdä kiinteän ip:n asetus itse NetworkManageriin eikä editoida suoraan verkkoon liittyviä tiedostoja. Kompastuskivi lienee kai (?) useimmiten se että Default Gateway unohtuu määrittää. Kannattaisi vilkaista joko

tai

ennen ongelmaa ja kun ongelma on päällä.

Niitä helposti muistettavia pingausosoitteita on muuten 8.8.8.8 jonka minäkin muistan :slight_smile:

Päädyin huvikseni tarkastelemaan syslog -tiedostoa ja huomasin sieltä tällaisen ilmoituksen: “Warning: nss-myhostname is not installed. Changing the local hostname might make it unresolveable. Please install nss-myhostname!”
Asensin kyseisen tiedoston, ja asennuksen jälkeen käynnistin koneen ja annoin olla päällä kolme tuntia itsekseen. Yhteys oli säilynyt päällä, mutta katosi jälleen noin viiden minuutin selainkäytön jälkeen. Syslog näytti tältä:

Oct 31 14:01:24 tm-System-Product-Name kernel: [   59.232975] type=1400 audit(1414756884.571:54): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2231 comm="apparmor_parser"
Oct 31 14:01:24 tm-System-Product-Name kernel: [   59.234326] type=1400 audit(1414756884.571:55): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2231 comm="apparmor_parser"
Oct 31 14:17:01 tm-System-Product-Name CRON[2265]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 31 14:28:29 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 14:28:29 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 14:28:29 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1750 seconds.
Oct 31 14:57:39 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 14:57:39 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 14:57:39 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1744 seconds.
Oct 31 15:17:01 tm-System-Product-Name CRON[2303]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 31 15:26:44 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 15:26:44 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 15:26:44 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1529 seconds.
Oct 31 15:52:13 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 15:52:13 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 15:52:13 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1483 seconds.
Oct 31 16:16:57 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 16:16:57 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 16:16:57 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1646 seconds.
Oct 31 16:17:01 tm-System-Product-Name CRON[2357]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 31 16:44:23 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 16:44:23 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 16:44:23 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1413 seconds.
Oct 31 17:07:56 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.64 on eth0 to 192.168.1.1 port 67 (xid=0x23cffb31)
Oct 31 17:07:56 tm-System-Product-Name dhclient: DHCPACK of 192.168.1.64 from 192.168.1.1
Oct 31 17:07:56 tm-System-Product-Name dhclient: bound to 192.168.1.64 -- renewal in 1378 seconds.
Oct 31 17:17:01 tm-System-Product-Name CRON[2505]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820026] ------------[ cut here ]------------
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820062] WARNING: CPU: 0 PID: 0 at /build/buildd/linux-3.13.0/net/sched/sch_generic.c:264 dev_watchdog+0x276/0x280()
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820084] NETDEV WATCHDOG: eth0 (via-rhine): transmit queue 0 timed out
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820088] Modules linked in: bnep rfcomm bluetooth snd_hda_codec_analog snd_ctxfi snd_hda_intel snd_hda_codec snd_hwdep snd_pcm snd_page_alloc snd_seq_midi snd_seq_midi_event snd_rawmidi snd_seq snd_seq_device snd_timer snd serio_raw k8temp edac_core edac_mce_amd soundcore i2c_viapro shpchp asus_atk0110 mac_hid parport_pc ppdev hwmon_vid lp parport xts gf128mul dm_crypt hid_generic usbhid hid pata_acpi usb_storage nouveau mxm_wmi wmi video i2c_algo_bit ttm drm_kms_helper drm via_rhine pata_via mii ahci libahci
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820178] CPU: 0 PID: 0 Comm: swapper/0 Not tainted 3.13.0-37-generic #64-Ubuntu
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820184] Hardware name: DaccoCorporation System Product Name/A8V-VM, BIOS 080012  06/19/2006
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820189]  0000000000000009 ffff88004fc03d98 ffffffff8171ed09 ffff88004fc03de0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820198]  ffff88004fc03dd0 ffffffff8106773d 0000000000000000 ffff88004c814000
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820206]  ffff880000096c80 0000000000000001 0000000000000000 ffff88004fc03e30
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820213] Call Trace:
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820217]  <IRQ>  [<ffffffff8171ed09>] dump_stack+0x45/0x56
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820237]  [<ffffffff8106773d>] warn_slowpath_common+0x7d/0xa0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820244]  [<ffffffff810677ac>] warn_slowpath_fmt+0x4c/0x50
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820254]  [<ffffffff81643936>] dev_watchdog+0x276/0x280
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820261]  [<ffffffff816436c0>] ? dev_graft_qdisc+0x80/0x80
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820269]  [<ffffffff810742f6>] call_timer_fn+0x36/0x100
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820275]  [<ffffffff816436c0>] ? dev_graft_qdisc+0x80/0x80
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820282]  [<ffffffff8107528f>] run_timer_softirq+0x1ef/0x2f0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820291]  [<ffffffff8106cb8c>] __do_softirq+0xec/0x2c0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820298]  [<ffffffff8106d0d5>] irq_exit+0x105/0x110
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820308]  [<ffffffff81731c05>] smp_apic_timer_interrupt+0x45/0x60
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820315]  [<ffffffff8173059d>] apic_timer_interrupt+0x6d/0x80
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820318]  <EOI>  [<ffffffff8104f596>] ? native_safe_halt+0x6/0x10
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820335]  [<ffffffff8141856d>] arch_safe_halt+0x9/0xd
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820342]  [<ffffffff81418e2d>] acpi_safe_halt+0x22/0x2b
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820348]  [<ffffffff81418e51>] acpi_idle_do_entry+0x1b/0x2b
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820355]  [<ffffffff81418f58>] acpi_idle_enter_c1+0x5e/0x82
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820364]  [<ffffffff815d1850>] cpuidle_enter_state+0x40/0xc0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820371]  [<ffffffff815d1989>] cpuidle_idle_call+0xb9/0x1f0
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820381]  [<ffffffff8101d1de>] arch_cpu_idle+0xe/0x30
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820389]  [<ffffffff810bed85>] cpu_startup_entry+0xc5/0x290
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820397]  [<ffffffff8170d217>] rest_init+0x77/0x80
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820405]  [<ffffffff81d36f70>] start_kernel+0x438/0x443
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820412]  [<ffffffff81d36941>] ? repair_env_string+0x5c/0x5c
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820418]  [<ffffffff81d36120>] ? early_idt_handlers+0x120/0x120
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820425]  [<ffffffff81d365ee>] x86_64_start_reservations+0x2a/0x2c
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820431]  [<ffffffff81d36733>] x86_64_start_kernel+0x143/0x152
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820436] ---[ end trace ca001e93bad50841 ]---
Oct 31 17:20:46 tm-System-Product-Name kernel: [12020.820603] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:20:54 tm-System-Product-Name kernel: [12028.820199] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:21:14 tm-System-Product-Name kernel: [12048.820227] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:21:42 tm-System-Product-Name kernel: [12076.820216] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:22:04 tm-System-Product-Name kernel: [12098.820195] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:28:02 tm-System-Product-Name kernel: [12456.820208] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:28:20 tm-System-Product-Name kernel: [12474.820203] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:28:36 tm-System-Product-Name kernel: [12490.820197] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...
Oct 31 17:28:52 tm-System-Product-Name kernel: [12506.820197] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting...

Koodin alkuosassa klo 14-17 systeemi siis pyöri itsekseen. “via-rhine 0000:00:12.0 eth0: Transmit timed out, status 0003, PHY status 786d, resetting…” alkaa siitä kohtaa kun yhteys katoaa. Selvittelin tuota netistä, ja löysin muutamia sivustoja joilla on käsitelty juuri samanlaista ongelmaa:

Eli onko tässä nyt kysymys jostain IRQ-ristiriidasta vai ytimestä? Miksi netti toimii Ubuntussa mutta ei saman version Xubuntussa? Mitä eroa niillä ytimillä on? Homma tuntuu vain menevän koko ajan esoteerisemmaksi, ja on mennyt jo aikoja sitten yli minun ymmärrykseni. Kokeilin aiemmin myös laittaa asetukset käsin tiedostoon etc/networks/interfaces jossa oli aiemmin vain:

# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback

ja jonne lisäsin

auto eth0
iface eth0 inet static
	address 192.168.1.64
	netmask 255.255.255.0
	network 192.168.1.0
	broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1

Näillä asetuksilla yhteys ei toiminut lainkaan ja pelkästään rivillä “iface eth0 inet dhcp” ei ollut vaikutusta.

Sitäkin on kokeiltu: ifdown eth0/ifconfig eth0 down > verkko alas ja ifup eth0 > verkko ylös, mutta ei auta. Sama on tietysti testattu myös tehtäväpalkin kuvakkeesta.

Tänne linkitetyn bugiraportin mukaan tuolle paketille ei ole välttämättä tarvetta.

Pystytkö väistämään ongelman laittamalla koneeseen toisen verkkokortin ja pimentämään tuon Via_Rhinen ?

Nyt ei ole muuta korttia kuin tuo emolevyyn integroitu.

niitä saa edullisesti?

Eero

Kävin ostamassa uuden (käytetyn) kortin koneeseen. Merkistä ja sopivuudesta ei ollut mitään tietoa, mutta asentui ongelmitta, ja nyt on yhteys toiminut jo pari päivää pätkimättä.

lspci | grep -i eth >
05:08.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8100/8101L/8139 
PCI Fast Ethernet Adapter (rev 10) 

Kiitos avusta kaikille.