Zorin 8.0

Upouutena Linuxin käyttäjänä moni asia hakoteillä,mut eikös täältä tyhmempikin saa jotain apua?
Moni ongelma tuossa jo tuli selvitettyä,usean tunnin tutkimisen jälkeen…mut nyt ei jaksa enää penkoa.
Eli kysynkin nyt,miten saan winukassa toimineen Mobogenie-ohjelmiston toimimaan Zorinilla??
Asentuu yms.,mut ei aukea,eikä mitään. Ois vaan mahtava ohjelma kännykän hallintaan yms.
Kiitos jo etukäteen!

[quote=“johannes36, post:1, topic:1542”]Upouutena Linuxin käyttäjänä moni asia hakoteillä,mut eikös täältä tyhmempikin saa jotain apua?
Moni ongelma tuossa jo tuli selvitettyä,usean tunnin tutkimisen jälkeen…mut nyt ei jaksa enää penkoa.
Eli kysynkin nyt,miten saan winukassa toimineen Mobogenie-ohjelmiston toimimaan Zorinilla??
Asentuu yms.,mut ei aukea,eikä mitään. Ois vaan mahtava ohjelma kännykän hallintaan yms.
Kiitos jo etukäteen![/quote]
Toki saa kaikki apua, jos joku vaan osaa auttaa.

Windows-ohjelmia voi ajaa Winellä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki ohjelmat eivät toimi Winelläkään, ja jos toimivat niin ne saattavat toimia melko puutteellisesti. Toisinaan joutuu säätämään että lähtee toimimaan. Kokeilemalla selviää toimivuus.

Mikäli ei onnista Mobogenie + Wine yhdistelmän kanssa niin lienee parasta kääntyä vaihtoehtoisten sovellusten puoleen. Yksi toimiva on AirDroid, joka ei vaadi minkään ohjelman asentamista tietokoneeseen vaan Android-laitetta hallitaan tietokoneen selaimen kautta.

Kiitosta vaan ! Koetan noita juttuja,jahka tutustunu paremmin tähän käyttikseen.
Tässä ollut ongelmia asennuksen kanssa ja olenkin joutunut asentamaan tämän Zorinin jo varmaan yli kymmenen kertaa. Aluksi yritin asentaa suoraan valikosta fin-kielipaketin kanssa,mutta herjasi ja lakkasi aina juuri tuon kielipaketin asennuksen kohdalla,että joku on epäaitoa. Sitten asensin live-levykuvana valikosta englannin version ja sain lopuksi muutettua kotimaiseksi.
Onhan tämä uutta,mutta tykkään käyttiksestä kovasti.
Herjaa vielä välillä niin,että kun johonkin asetukseen tarvitaan uudellen kirjautumista niin kirjautuessa ja tunnusta laittaessa blokkaa järjestelmä mut vierailijaksi,eikä siinä voi sitten asetuksia muuttaa.
En tiedä oisko ollu parempi ajaa x32-versio sisään,eikä sitten ois herjaillu näin pahasti,mut läppärikin x64 niin ajoin sit ton Zorinin x64.
Tän käyttiksen alle jäi win7 ja HP:n tehdaspaketti…tiedä sitten,johtuuko herjaus siitä,et kummittelisi jotenkin alla,vaikka täyden version tästä Zorinista laitoin.
Mut opetellaan :slight_smile:

Fiksumpaa kuin jatkuva uudelleenasennus, olisi tutustua Linux-käyttöjärjestelmään. Ohjeissa kyllä löytyy vaikkapa Wikistä:
http://linux.fi/wiki/Etusivu

Asennusohjelmassa on luultavasti jokin bugi. Kokeilin virtuaalikoneella ja minullakin asennusohjelma kaatuu silloin, kun se yrittää asentaa suomen kielen tukea.

Ongelmaa kun yrittää ilmoittaa eteenpäin, ilmoittaa asennusohjelma paketin olevan epävirallinen, eikä anna lähettää virheilmoitusta eteenpäin.

Hyvin on taas testattu ennen julkaisua tämä aloittelijoille suunnattu ja vieläpä kaupallinen Linux-jakelu. No onneksi sait asennettua Zorinin kuitenkin englannin kielen kautta.

Järjestelmänlaajuisten asetusten muuttamiseen tarvitaan pääkäyttäjän oikeudet, siksi se kysyy salasanaa.

Kyllä kannattaa käyttää 64-bittistä versiota jos laite sitä tukee, eli jos Windows on ollut 64-bittinen, niin käytä ihmeessä 64-bittistä Zorinia.